تاکید بر پرهیز از کاخ نشینی/ رها کردن کاخ نشینی، نشانه رادمردی و آزادگی است

  • ۵۹

آیت الله العظمی جوادی آملی در جلسه درس تفسیر خود (19بهمن ماه) در مسجد اعظم قم بیان داشتند:الآن ما در آستانه چهل و یکمین سال نظام اسلامی، انقلاب اسلامی به برکات خون شهدا هستیم؛ این اعلام خطری است به ما

 آیت الله العظمی جوادی آملی در جلسه درس تفسیر خود (19بهمن ماه) در مسجد اعظم قم بیان داشتند:الآن ما در آستانه چهل و یکمین سال نظام اسلامی، انقلاب اسلامی به برکات خون شهدا هستیم؛ این اعلام خطری است به ما؛ فرمود شما به جای ظالمین نشسته‌اید یعنی آنها چون ظلم کردند نمانده‌اند، نگذاشتیم بمانند و شما به جای آنها نشسته‌اید شما اگر بخواهید بمانید باید راه آنها را نروید. یک وقت است که کسی ـ خدای ناکرده ـ مشکل جدّی با نظام الهی دارد، این دسته افراد خیلی کم‌اند؛ اما اکثریت مردم وقتی ببینند کسی عالم دینی است و عامل به دین است، دین را رها نمی‌کنند؛ نه تنها دین‌ستیز نیستند، دین‌گریز هم نیستند.

تاکید بر پرهیز از کاخ نشینی/ رها کردن کاخ نشینی، نشانه رادمردی و آزادگی است

 معظم له با اشاره به کلامی از حضرت امیر علیه السلام در مذمت کاخ نشینی، بیان داشتند: حضرت امیر علیه السلام در یک بیان نورانی فرمود «أَلَا حُرٌّ یدَعُ هَذِهِ اللُّمَاظَةَ» فرمود حواستان جمع باشد شما رفتید در این کاخ‌ها نشستید، روی زمین‌ها نشستید، آنچه به نام پهلوی بود الآن در دست شماست، مواظب باشید! «أَلَا حُرٌّ یدَعُ هَذِهِ اللُّمَاظَةَ» این حکم رادمردی و آزادگی است.

ایشان ادامه دادند: حضرت فرمود چرا مردان آزاده پیدا نمی‌شوند که از «لماظه» صرف نظر کنند؛ «لماظه» مانده لای دندان است، کسی که غذایی را خورده، اگر چیزی در لای دندانش بماند این را می‌گویند «لماظه»، فرمود پهلوی‌ها و امثال پهلوی‌ها تا آنجا که ممکن بود از این باغ و راغ ایران استفاده کردند؛ آنچه لای دندان اینها مانده بود را درآوردید، آزادمردانی می‌خواهم که از این لماظه بگذرند، اینها دست دوم است، دست اول که نیست، همه این کاخ‌ها، همه این نیاوران‌ها، همه اینها، دست دوم است، اینها لماظه پهلوی است.

معظم له خاطرنشان کردند: خود حضرت در جایی دیگر فرمود بعضی‌ها کار خلاف نمی‌کنند برای اینکه جهنم نروند یا برای اینکه بهشت بروند معصیت نمی‌کنند، اما بعضی آزاد از بهشت و جهنم‌اند، آنها الهی‌اند و «قربة إلی الله» و «لقاء الله» کار می‌کنند. بحث‌های حرام و حلال و جهنم و بهشت در نهج البلاغه کم نیست؛ اما این کلمات هم در نهج البلاغه برجستگی دارد؛ فرمود یک آزادمرد می‌خواهم که از مانده لای دندان اینها بگذرد، «أَلَا حُرٌّ یدَعُ هَذِهِ اللُّمَاظَةَ»، این بزرگواری است.

آیت الله العظمی جوادی آملی با اشاره به فداکاری ها و ایثارهای صورت گرفته برای برپا ماندن نظام اسلامی تصریح داشتند: این شهدای ما کم مقامی ندارند! بارها به عرض شما رسید که این شهدای گمنام اینطور نبود که مثلاً بی‌نشان رفته باشند، نه! اینها همه‌ پلاک داشتند اما خیلی‌ها در شب‌های عملیات این پلاک‌ها را کنار گذاشتند تا گمنام باشند! در نتیجه، جهنّم نرفتن و بهشت رفتن خیلی مهم نیست، آزادمرد بودن خیلی مهم است؛ این کاخ نیاوران، این ثروت پهلوی، این بجا مانده‌ها، اینها دست دوم است، اینها مانده لای دندان دودمان پهلوی است، ننگ شما است، مبادا خودتان را به اینها آلوده کنید، اگر ما واقعاً هیچ وقت طمعی در مالی نمی‌کردیم، اکنون مشکلی نداشتیم.

ایشان ایام پیروزی انقلاب اسلامی را از برکات الهی دانستند و بیان داشتند: غرض این است که این ایام، واقع ایام الله است، واقع برکات الهی است، واقع عنایت الهی است. در همین آیات سوره مبارکه غاشیه فرمود مؤمنین با عملشان بهشت را می‌سازند. پس بهشت با همه جلال و شکوهی که دارد ساخت شما است، در نتیجه شما به دنبال یک کار بالاتر بروید؛ پس انسانی که می‌تواند بهشت بسازد و بهشت محصول کار اوست، چرا به بالاتر از بهشت فکر نکند؟

بولتون نیوز

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.
hansen_html_code