می‌ترسیم به احترام آزادی کف بزنیم

  • ۱۳۳

پس از وقایع رخ داده در پاریس و موج اسلام هراسی و توهین به حضرت محمد مصطفی (ص)، رضا میرکریمی کارگردان توانمند سینمای ایران با انتشار متنی نسبت به این اتفاق واکنش نشان داد؛ واکنشی که انتظار می‌رود در سطحی بسیار وسیع‌تر از سوی دیگر هنرمندان به ویژه آن دسته از هنرمندانی که جزو چهره‌های بین‌المللی فرهنگ و هنر هستند نیز صورت پذیرد.
می‌ترسیم به احترام آزادی کف بزنیم
پس از اتفاقات غیرقابل پذیرشی که در پاریس رخ داد و منجر به کشته شدن گروهی از کاریکاتوریست‌های نشریه «شارلی ابدو» شده بود ـ که سابقه مکرر توهین به پیامبر اسلام و دیگر پیامبران با چاپ کاریکاتورهای عجیب را داشتند ـ موج عظیم راه افتاد و در ‌‌نهایت همان گونه که پیش بینی می‌شد، با موج اسلام هراسی و توهین وسیع‌تر به مقدسات مسلمانان همراه شد، به گونه‌ای که بر روی جلد شماره تازه این نشریه با تیراژ ۳ میلیون نسخه، کاریکاتور توهین آمیزی از پیامبر کشیده شده است.


در این شرایط، حملات متعدد به مسلمانان و مساجد در کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه، آلمان و انگلیس رو به فزونی گذاشته و از پرتاب بمب دست‌ساز و مواد آتش‌زا به مساجد تا حملات خشن فیزیکی به گروهی از مسلمانان و کشتن چندین مسلمان در قلب اروپا دامنه‌اش گسترده شده و متاسفانه علی‌رغم حضور ده‌ها میلیون مسلمان در اروپای شرقی، تحرک چشمگیری برای توقف اسلام هراسی و یا تامین امنیت مسلمانان صورت نگرفته است.

در این میان همزمان با گسترش بی‌سابقه توهین به مقدسات مسلمانان به ویژه پیامبر اعظم (ص) و افزایش وسیع هتک حرمت و برخورد وحشیانه با مسلمانان، رضا میرکریمی سینماگر برجسته کشورمان در حرکتی منحصربه فرد نامه‌ای منتشر کرده و نسبت به وضعیت پیش آمده، موضع گیری نمود.

این کارگردان سینمای ایران در متنی که در صفحه شخصی‌اش منتشر کرده، آورده است:

«آن پیامبری که چهره آرام و دلنشینش به شکلی سخیف مورد بی ادبی قرار گرفت، آهسته بر گوش پیروانش می‌فرمود:

وَ لا تَسُبُّوا الَّذینَ یَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ (سوره انعام آیه 108)
به معبود کسانی که غیر خدا را می‏‌خوانند دشنام ندهید

او به ما آموخت که پیش از همه و بیش از همه به یکدیگر احترام بگذاریم و حتی بر مقدسات باطل دیگران، کلامی به گزند و سُخره نگوییم.

و این از عجب روزگار است که بزرگترین منادی ادب در بشریت، اینگونه مورد بی‌احترامی کسانی قرار می‌گیرد که ادعای آزاداندیشی دارند.

حالا دیگر می‌ترسیم به احترام آزادی کف بزنیم، چرا که نمی‌خواهیم شاهد ترور خاموش اخلاق و ادب باشیم.


من محمد (ص) را دوست دارم چرا که اخلاق عظیم و برجسته‏‌ای برای همه آدمیان دارد.
» 


پیش از این و در جریان توهین‌های گذشته به محمد مصطفی (ص) مجید مجیدی در فضای داخلی و بین‌المللی به اقداماتی مشابه دست زده بود و یکی از مهم‌ترین فلسفه‌های سرمایه گذاری‌های کلان برای ساخت پروژه‌ای جامع درباره زندگی حضرت محمد (ص)، اهانت‌های پیاپی و ساخت فیلم‌های تحریف آمیز درباره رسول الله (ص) بود تا جهانیان تصویر کامل‌تری از رحمت‌للعالمین مشاهده کنند.

در چنین فضایی که رسانه‌های غربی تبلیغات وسیعی برای تخریب چهره اسلام در دستور کار قرار داده‌اند و عملاً مسلمانان را همان‌هایی به تصویر می‌کشند که حوادث پاریس را به وجود آوردند، حضور مسلمانان برجسته در صحنه بین‌المللی و اعلام پیام جهانی صلح اسلام و همچنین نقد تعبیر توهین به عقاید به عنوان بخشی از آزادی بیان یک امر ضروری است که باید با همت هنرمندان و چهره‌های برجسته فرهنگی کشورمان -به ویژه چهره‌های بین‌المللی- نمود عینی یابد و این دینی است که هنرمندان مسلمان بر عهده دارند.

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.
hansen_html_code