گفتمان احمدی‌نژاد برای مردم جذاب‌تر است یا روحانی؟

  • ۱۰۶

سایت نامه نیوز در تحلیلی درباره جانشین احتمالی روحانی در صورت عدم اقبال مردم به او در انتخابات 96 نوشت: "این روزها اکثر کارشناسان و ناظران سیاسی از یک ترس بزرگ در دولت روحانی سخن به میان می‌آورند. آنها می‌گویند که اگر روحانی نتواند تغییری در وضعیت اقتصادی ایران و به ویژه در سیاست خارجی ایجاد کند قطعا زمینه ساز بازگشت دولتمردان قبلی به ویژه محمود احمدی نژاد خواهد شد. این فعالان سیاسی می‌گویند که دلسرد شدن مردم از دولت تدبیر و امید، زمینه رای برای بازگشت رئیس دولت‌های نهم و دهم فراهم می‌کند و در مقابل اگر روحانی در سیاست‌های خود موفق باشد و بتواند مشکلات کشور را از پیش روی بردارد می‌تواند امید داشته باشند که تفکرش سال‌ها و سال‌ها در کشور حاکم باشد."
گفتمان احمدی‌نژاد برای مردم جذاب‌تر است یا روحانی؟

این سایت همچنین در خصوص اینکه آیا احمدی نژاد می تواند جانشین روحانی شود یا خیر، نوشته است: "در این میان دو مسئله اساسی ذهن را به خود مشغول می‌کند که اولین آن، این معناست که چگونه می‌شود مردم در صورت نومیدی به سراغ محمود احمدی نژاد بروند؟ در خرداد سال 92 مردم ایران که از تصمیمات احمدی نژاد و حاشیه‌ سازی‌های او خسته شده بودند، در انتخاباتی که نامزدهای مختلف از جریان‌های گوناگون سیاسی حضور داشتند رای به فردی دادند که از مخالفان تفکر احمدی نژادی‌ها بود. 

آنها با رای به روحانی نشان دادند که احمدی نژاد عملکرد نامطلوبی در عرصه سیاست داخلی و خارجی داشته است. مردم حتی در آخرین سال ریاست جمهوری احمدی نژاد، از سفرهای او استقبال نکردند تا به صورت واضح پیام خود را به رئیس دولت دهم مخابره کنند. با توجه به این معنا اگر روحانی در عرصه مدیریت کشور موفق نباشد مردم دوباره سراغ فردی که او را تجربه کرده‌اند و سختی‌های دوران او را به جان خریده‌اند رای نخواهند داد. قطعا اگر بخواهند به فردی غیر از روحانی را بدهند به شخصی رای خواهند دارد که دارای گفتمان و ادبیات جدید باشد. همه اینها در حالی است که روحانی موفق نباشد و نتواند خواسته‌های خود را در کشورداری نهادینه کند."

این تحلیل با این پیش فرض که "مردم ایران در انتخابات ریاست جمهوری چندان به عملکرد دولت‌ها کاری ندارند بلکه به شعارهای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نگاه می‌کنند"، نوشته است: "هر سه رئیس جمهور بعد از آیت‌الله هاشمی رفسنجانی یعنی سید محمد خاتمی، محمود احمدی نژاد و حسن روحانی به خاطر شعارها و ویژگی‌های شخصیتی و کاریزماتیک خود توانستند رای مثبت مردم را به خود جلب کنند."

تحلیل مذکور در نهایت نتیجه گیری کرده است که "با توجه به این معنا نیز می‌توان گفت فردی می‌تواند روحانی را شکست بدهد که با شعار و گفتمان تازه وارد رقابت انتخابات شود. کسی که بتواند گفتمانی جذاب تر از گفتمان اعتدال به مردم ارائه دهد می‌تواند رئیس جمهور بعدی ایران نام بگیرد."
تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.
hansen_html_code