-
چهارشنبه, ۲۲ خرداد ۱۳۹۸، ۱۰:۰۹ ق.ظ
-
۸۲
به نقل از رویترز، بوتیجیج روز سه شنبه اولین سخنرانی مهم خود در زمینه سیاست خارجی را ایراد کرد و طی آن قول داد واشنگتن را به برجام بازگرداند.
به باور وی، این توافق به نفع امنیت ملی آمریکاست.
بوتیجیج با اشاره به عنوان کتاب «هنر توافق» نوشته دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا اظهار داشت: این توافق هر کاستی داشته باشد، شاید بیش از هر توافق دیگری به هنر توافق واقعی نزدیک بود.
این نامزد دموکرات که در شهر «بلومینگتون» در ایالت ایندیانا سخنرانی می کرد، همچنین از کنگره خواست تا قانونی را که اندکی بعد از یازده سپتامبر ۲۰۰۱ برای مجاز کردن حمله به القاعده و طالبان تصویب کرده بود، لغو کند.
بوتیجیج گفت: دنیا می خواهد آمریکا از دام جنگ های بی پایان رها شده و آماده تمرکز بر تهدیدهای آینده باشد.
وی افزود: سخت می توان گفت که آمریکا اصلاً سیاست خارجی دارد. این کشور خودکامه ها را تقویت کرده و دموکراسی ها و متحدان را منزوی می کند.
بوتیجیج با ۳۷ سال سن جوان ترین نامزد دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکاست. او در حال حاضر شهردار شهر «ساوث بند» در ایالت ایندیاناست.
این نامزد دموکرات اخیراً نیز گفته بود توافق هسته ای ایران چیزی است که باید بخشی از آن باشیم و آن را تقویت کنیم.
«تولسی گابارد» دیگر نامزد دموکرات ها هم سه هفته پیش در مصاحبه ای با شبکه فاکس نیوز در مورد مواضع ضدایرانی دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا، اظهار داشت: تصمیم هایی که این دولت در مورد ایران اتخاذ کرده اوضاع را بهتر نکرده بلکه بدتر کرده است.
تارنمای «المانیتور» ۲۹ اسفند سال گذشته در گزارشی نوشت: حداقل پنج نفر از نامزدهای انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا به این تارنما گفتند اگر ایران به تعهدات خود در برجام پایبند بماند آنها در صورت پیروزی در انتخابات بدون هیچ پیش شرطی به این توافق باز می گردند.
«برنی سندرز» سناتور مستقل ایالت ورمونت، «الیزابت وارن» سناتور دموکرات ایالت ماساچوست که هر دو در سال ۲۰۱۵ با رأی خود از توافق هسته ای حمایت کردند، و سناتور «کامالا هریس» سناتور دموکرات از ایالت کالیفرنیا، «واین مسان» شهردار یکی از شهرهای ایالت فلوریدا و «ماریان ویلیامسون» نامزدهایی بودند که چنین وعده ای دادند.
تارنمای هیل با اشاره به تمایل بسیاری از نامزدهای دموکرات به بازگرداندن آمریکا به برجام نوشته بود که این نامزدها تصمیم کاخ سفید برای خروج از برجام را عامل انزوای آمریکا می دانند که به منافع این کشور خسارت می زند.
به نوشته هیل، کارشناسان می گویند که بازگشت به برجام آسان خواهد بود و نیازی به رای گیری در کنگره ندارد و با یک فرمان اجرایی محقق می شود.
ترامپ اردیبهشت سال گذشته از برجام خارج شد و تحریم هایی را که طبق این توافق برداشته شده بود، بازگرداند؛ اقدامی که با مخالفت گسترده جهانی روبرو شد.