-
دوشنبه, ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۱:۳۵ ب.ظ
-
۶۴
شامگاه شنبه جمعی از فعالان سیاسی کشور در نهاد ریاستجمهوری با حسن روحانی دیدار کردند.
در این دیدار چهرههای برجستهای از برخی طیفهای سیاسی کشور مهمترین موضوعات و اولویتهای کشور را با روحانی در میان گذاشتند.
روحانی نیز در این دیدار اظهاراتی را درباره وضعیت کشور و دشواریهایی که دولت او در مدیریت کشور با آنها روبهرو است مطرح کرد. روحانی از تحریمها گفت و اینکه شرایط برای دولت او بدتر از شرایط دولت در دوران دفاعمقدس است. اما روایت برخی حضار در جلسه شنبه با روحانی، نشان میدهد مطالب صریحی با رئیسجمهور مطرح شده است. بر اساس این روایتها، مهمترین نکته مشترکی که فعالان سیاسی در این جلسه به روحانی گفتند، اشاره به «ناکارآمدی» دولت بوده است.
برخی روایتهای منتشرشده درباره صحبتهای رد و بدل شده در این دیدار را میخوانیم. حسن روحانی در اظهاراتی در این نشست گفت: امروز نمیتوان گفت شرایط از دوران جنگ تحمیلی بهتر یا بدتر است اما ما در زمان جنگ مشکل بانک، فروش نفت و واردات و صادرات نداشتیم و تنها تحریم ما، تحریم خرید سلاح بود. رئیسجمهور با اشاره به محدودیتهایی که دشمنان برای فعالیتهای بانکی کشور ایجاد کردهاند و هزینههای اضافی که این تحریمهای بانکی بر نقلوانتقالات مالی کشور تحمیل کرده است، گفت: این مشکلات در حوزههای فروش نفت، محصولات پتروشیمی، فولاد و کشاورزی نیز اثرگذار است. روحانی خطاب به فعالان سیاسی حاضر در این نشست با ارائه یک گزارش آماری از وضعیت جاری در عرصههای مختلف اقتصادی، افزود: شما که شخصیتهای سیاسی هستید و در مجلس و پستهای دیگر بوده و با مسائل سیاسی کشور آشنایید، باید واقعیتهای امروز را بدانید و برای رسیدن به بهترین و کمهزینهترین راهحلها همفکری کنید. وی اظهار کرد: در جنگ تحمیلی تقریباً مردم اتفاق نظر داشتند که دولت مقصر مشکلات نیست، بلکه صدام به کشور تجاوز و جنگ را آغاز کرده بود و چون مردم در این زمینه اتفاق نظر داشتند، شرایط نه ایدهآل ولی نسبتاً خوب بود و مردم برای حل مشکلات کمک میکردند. امروز هم باید با همان اتفاق نظر و ایجاد همدلی و وفاق شرایط را اداره کنیم و تسلیم نشویم. روحانی در این دیدار تصریح کرد: تسلیم شدن با فرهنگ و دین ما سازگار نیست و مردم آن را نمیپذیرند، لذا نباید تسلیم بشویم. باید راهحلها را پیدا کنیم و در این زمینه البته مهم است که چه مقدار از راهحلها در اختیار دولت قرار دارد. رئیسجمهوری افزود: اگر مردم احساس کنند گروهها و دستگاههای مختلف به هم نزدیک شده و با هم همدلی و همافزایی دارند، خوشحال و امیدوارتر خواهند بود اما زمانی که میبینند به طور مثال دولت برای اصلاح قیمت حاملهای انرژی اقدامی انجام داده و مجلس آن را رد میکند، بیتردید دچار نگرانی میشوند.
حدادعادل: مسأله اصلی گرانی و بیکاری است نه فلان خواننده
دکتر غلامعلی حدادعادل یکی از شخصیتهای سیاسی حاضر در مراسم افطاری رئیسجمهور با احزاب و شخصیتهای سیاسی بود. حدادعادل در این نشست خطاب به حسن روحانی اظهار داشت: ما در انتخابات از شما حمایت نکردیم و مدعی رای دادن به شما نبودهایم و البته سهمی هم نخواسته و نمیخواهیم و از این بابت گلهای نداریم؛ رهبر انقلاب یک بار مثالی زدند و فرمودند در مسابقات داخلی ممکن است عدهای طرفدار تیمی و عدهای طرفدار تیم دیگر باشند ولی وقتی تیمملی با تیم خارجی مسابقه میدهد همگی تیمملی را جدا از اختلافات داخلی تشویق و حمایت میکنند، امروز هم ما به همان دلیل آمادهایم تا دولت را مانند گذشته در برابر فشار خارجی حمایت کنیم. در طول ٤� سال اخیر معلوم شده است افراد 2 دستهاند؛ یک دسته کسانی که خود را برای انقلاب میخواهند و دستهای دیگر که انقلاب را برای خود میخواهند. نسبت کمّی این مطلب بر من معلوم نیست اما این تمایز واقعیت دارد که پیروزی انقلاب مرهون فداکاری دسته اول بود و جنگ را هم عمدتا همین دسته اداره و سختی آن را تحمل کردند. امروز وضع ما از زمان جنگ بدتر نیست، ما میتوانیم با نیروی همین مردم از این مرحله هم عبور کنیم به شرطی که به خواسته آنان توجه شود و به قول حافظ «نگاه دار سر رشته تا نگه دارد». مساله اصلی مردم گرانی و بیکاری است نه شنیدن یا نشنیدن آواز یک خواننده که آن هم به آسانی در دسترس همه هست و مشکلی از این جهت وجود ندارد. مردم از دولت مدیریت و جدیت میخواهند. توصیه ما این است که تصمیمات مرتبط با اقتصاد با حضور معتمدان اصناف و فعالان قابل اعتماد اقتصادی گرفته شود تا همهجانبه باشد نه اینکه در اتاقی کارشناسان اداری تصمیم بگیرند و پس از اجرا متوجه شوند گوشهای را دیده و گوشهای را ندیدهاند. در باب مذاکره با آمریکا ما مخالفیم و فقط به ذکر روایتی اکتفا میکنم و آن اینکه مومن از یک سوراخ 2 بار گزیده نمیشود.
روایت مظفر از جلسه
حسین مظفر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز درباره جلسه شنبهشب با روحانی، با بیان اینکه این نشست با دعوت از فعالان سیاسی و گروههای مختلف برگزار شد ولی فرصت اظهارنظر کم بود و 14 نفر در کمتر از یک ساعت حرفهای خود را زدند، به فارس گفت: اصلاحطلبان بیشتر به نکات حاشیهای پرداختند و همان مسأله حصر و اینکه دولت در سایه نمیگذارد شما (دولت) کار کنید را مطرح کردند. اصلاحطلبان همچنین تأکید داشتند نباید باب مذاکره بسته شود. همچنین اصلاحطلبان گله داشتند از اینکه دولت با اصلاحطلبانی که عامل پیروزی این دولت بودند تبادلنظر نمیکند و آنها را مورد اعتنا قرار نمیدهد. این فعال سیاسی همچنین با اشاره به اظهارات شخصیتهای اصولگرای حاضر در این نشست، گفت: من 2 یا 3 نکته را مطرح کردم که یکی مسأله شرایط خاص کشور بود که نیازمند تدابیری است که باید انجام شود و یکی از آنها این بود که از مجموعه صحبتها باید جامعه احساس رفاه و همدلی کند و باید مسؤولان طوری صحبت کنند که احساس تعارض بین شخصیتهای مختلف نظام القا نشود. وی افزود: نکته بعدی من این بود که مشکل اصلی جامعه نه اصلاحطلب و نه اصولگرا بودن است و باید پرداختن به حاشیهها را کنار گذاشت و مشکل کشور نامگذاری خیابانها به نام افراد مسألهدار و مباحثی چون شجریان نیست و کسانی که از این مسائل حرف میزنند از مشکلات مردم خبر ندارند. مظفر ادامه داد: در این نشست تأکید کردم مشکل مردم این است که دولت رهاست و مردم احساس میکنند هر کسی هر کاری که دلش میخواهد انجام میدهد. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه درباره مذاکره هم گفتم که در این شرایط به هیچ عنوان مذاکره به صلاح نیست، خاطرنشان کرد: تأکید کردم که مذاکره خلاف آرمان شهیدان و حق ملت ایران است و ملت نیز این ذلت را نمیپذیرد. وی ادامه داد: نکته دیگری که گفتم این بود که از هر تصمیم تنشزایی باید از طرف دولت پرهیز شود که یکی از آنها افزایش قیمت بنزین است چون جامعه کشش ندارد و نباید مشکلات را به بهانه تحمل سختیها بر گُرده مردم بگذاریم. چون اگر بنزین گران شود قیمتها دیگر قابل کنترل نخواهد بود و آثار این گرانی در بخشهای دیگر 10 برابر خود را نشان میدهد و نارضایتی را نیز 10 برابر میکند. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: آقای توکلی مشکل ارز را مطرح کرد و آقای مصباحیمقدم هم به برخی مشکلات اقتصادی پرداخت.
همه میگفتند ناکارآمدی!
عبدالحسین روحالامینی، رئیس خانه احزاب هم یکی دیگر از میهمانان جلسه بود که یک روایت کوتاه از جلسه را منتشر کرد. روحالامینی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «به دلیل روایتهای ناقص منتشر شده از جلسه فعالان سیاسی با رئیسجمهور محترم، بهتر است نهاد ریاستجمهوری روایت کامل جلسه را منتشر کند. «ناکارآمدی دولت» و فاصله دولت با نخبگان و مردم ترجیعبند اظهارات فعالان سیاسی موافق و مخالف روحانی بود».
روحالامینی همچنین در گفتوگو با مهر در تشریح جلسه شنبهشب گفت: میتوان گفت تقریباً همه سخنرانانی که در جلسه با رئیسجمهور صحبت کردند، نسبت به عملکرد و ناکارآمدی دولت انتقاد داشتند و اینگونه نبود که فقط منتقدان دولت در جریان اصولگرا، نسبت به عملکرد دولت اعتراض داشته باشند. وی اظهار داشت: من به آقای رئیسجمهور گفتم برای جلسه با حضرتعالی، با اقشار مختلف جامعه مشورت کردم. از جمله این اقشار، نخبگان دانشگاهی، جوانان، هیاترئیسه خانه احزاب، بازاریان و بسیاری از طرفداران و حامیان شما در انتخابات بودند؛ معدل همه آنها این بود که از عملکرد دولت ناراضی هستند. رئیس خانه احزاب ادامه داد: من به رئیسجمهور گفتم که «ما به شما رأی ندادیم ولی حامیان دولت نیز از عملکرد دولت راضی نیستند»؛ البته بعد از صحبت من نیز آقایان علیخانی و شکوریراد با مصادیقی، صحبتهایم را تایید کردند. حتی آقای شکوریراد گفت: «درست است که از شما حمایت کردیم و از حمایت خود پشیمان نیستیم ولی به دلیل حمایت از شما، خیلی فحش میخوریم».
بادامچیان: روحانی گفت زمان مذاکره نیست
اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی هم از دیگر حضار جلسه شنبهشب با حسن روحانی بود. بادامچیان در روایت این جلسه گفت: جلسه با حضور سلیقهها و دیدگاههای مختلف برگزار شد و افراد نظرات خود را با حفظ احترام مطرح کردند. بیان آزادانه خوبی در جلسه وجود داشت و تشریفات آن هم کم بود و خود این کار صحیحی است که افطاریهای ما به تشریفات تبدیل نشود. وی با بیان اینکه نظرات متفاوتی مطرح شد و رئیسجمهور هم به نکات حضار پاسخ داد، اظهار داشت: آقای روحانی درباره مذاکره گفت الان اصلاً زمان مذاکره نیست. افرادی هم که بحث مذاکره را مطرح کردند یکی ـ دو نفر بیشتر نبودند. بقیه هم تذکر میدادند که چه نیازی به مذاکره داریم؟ البته نه به صورت مواجهه، بلکه اظهارنظر.
منبع : وطن امروز