-
پنجشنبه, ۲ اسفند ۱۳۹۷، ۰۱:۴۸ ب.ظ
-
۴۲
شاهزاده «بندر بن سلطان» رئیس اسبق سازمان اطلاعات عربستان سعودی در بخش دیگری از مصاحبهاش با بخش عربی روزنامه «ایندیپندنت»، به موضوع رایزنی «سعود الفیصل» وزیر خارجه وقت سعودی با «علی اکبر ولایتی» وزیر خارجه وقت ایران درباره جنگکویت اشاره کرد.
بندر بن سلطان در تشریح دیدارش با علی اکبر ولایتی در حاشیه نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره حمله به عراق (کشور متخاصم علیه کویت) گفت که «در حاشیه نشست سازمان ملل برای آزادسازی کویت، ناگهان آقای ولایتی را دیدم و مواضع ایران در خصوص حمله آمریکا و چند کشور دیگر به عراق را جویا شدم. وزیر خارجه وقت ایران هم گفت که ما ۱۰۰ درصد موافق این اقدام (علیه صدام دیکتاتور معدوم عراق) هستیم».
بندر بن سلطان افزود: شاهزاده سعود الفیصل (وزیر خارجه وقت عربستان سعودی) از من پرسید، آیا این موضع ایران جنبه تقیه دارد یا ایران جدی است؟ به سعود الفیصل گفتم که منطق حکم میکند ایرانیها هر چیزی را علیه صدام (به دلیل جنگ تحمیلی عراق علیه ایران) تایید کنند».
رئیس اسبق سازمان اطلاعات عربستان سعودی در ادامه این ماجرا اظهار داشت که «دو روز بعد، یک خبرنگار غربی حاضر در مقر سازمان ملل در نیویورک از ولایتی سوال کرد، آیا ایران با اعزام نیروهای آمریکایی به عربستان سعودی برای آزادسازی کویت موافق است که ولایتی هم پاسخ داد: ایران با هرگونه دخالت نظامی در منطقه بویژه اینکه از سوی شیطان اکبر (آمریکا) صورت بگیرد، مخالف است».
بن سلطان افزود: «سعود الفیصل را در جریان این موضع ولایتی قرار دادم و به او گفتم که به نظر میرسد حدس شما درست ایران و موضع ایران در قبال مقوله آزادسازی کویت جنبه تقیه دارد. ولی در هر صورت موافقت یا عدم موافقت ایران چندان مهم نیست که سعود الفیصل پاسخ داد: "نه. فرصت را نباید از دست داد" و به همین دلیل از نماینده ایران در سازمان ملل خواست تا مقدمات لازم برای دیدار وی با آقای ولایتی را فراهم کند که طرف ایرانی گفته بود ولایتی در داخل ساختمان سازمان ملل است».
وی گفت: «در داخل ساختمان مقر سازمان ملل، قطعهای از پرده کعبه که عربستان سعودی آن را به دبیر کل سازمان ملل هدیه داده بود، وجود دارد و ایرانیها پیشنهاد دادند، این دیدار کنار این تکه از پرده کعبه صورت بگیرد که من (بندر بن سلطان) گفتم «آیا دیدار مقدسی خواهد بود؟». خلاصه اینکه با ولایتی دیدار کردیم و گفتیم، شما چطور با اینکه ما دنیا را برای آزادسازی کویت جمع کنیم، مخالفت ندارید اما چنین موضعی میگیرید؟ وزیر خارجه وقت ایران پاسخ داد: ما نگرانیم که صدام عقبنشینی کند و اگر احساس کند که شاید ایران در خصوص حضور نیروهای آمریکایی با او همنظر است، در کویت بماند. ما هم این موضع را گرفتیم تا عقبنشینی نکند و [بلکه] از کویت اخراج شود. سعود الفیصل پاسخ داد که این سیاست عجیب و غریبی است. (به هر حال) از شما سپاسگزارم».