-
شنبه, ۱۸ بهمن ۱۳۹۳، ۱۰:۰۹ ق.ظ
-
۱۸۱
دیدار وزرای خارجه ایران و آمریکا در مونیخ، خوشبینی وزیر خارجه عمان نسبت به حصول توافق میان ایران و گروه 1+5، ادعای یک مقام ارشد اسرائیلی درباره تصمیم نتانیاهو برای سخنرانی در کنگره آمریکا و دیدگاه تحلیلگران آمریکایی در این زمینه، و برنامه خالد مشعل برای سفر به تهران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

دیدار وزرای خارجه ایران و آمریکا در مونیخ، مهمترین موضوع مربوط به ایران است که امروز مورد توجه مطبوعات بین المللی قرار گرفته است. به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، جان کری، وزیر خارجه آمریکا در جریان دیدار با محمد جواد ظریف، همتای ایرانی خود در مونیخ، بر تمایل دولت آمریکا برای دستیابی به چارچوب کلی توافق نهایی هسته ای تا پایان ماه مارس تأکید کرده است. در این دیدار دو ساعته که در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ انجام گرفته، کری اشاره کرده که لازمه دستیابی به توافق نهایی تا تابستان، توافق بر سر چارچوب سیاسی آن تا آخر ماه مارس است.

در همین حال، دولت عمان که تاکنون در مواردی به عنوان میانجی گفت و گوهای ایران و آمریکا در موضوع هسته ای عمل کرده، نسبت به چشم انداز حصول توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5 ابراز خوشبینی کرده است. به نوشته «تایمز عمان»، یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان در مصاحبه ای گفته مذاکرات میان ایران و 1+5 مثمر ثمر خواهد بود. وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا طرفین تا ماه مارس به توافق دست خواهند یافت یا خیر، گفته نسبت به حصول توافق در ماه مارس یا ژوئیه خوشبین است؛ زیرا این امر به نفع همه است. وی گفته توافق هسته ای، دیواری محکم میان ثبات و بحران خواهد بود.

اما در ادامه مباحث مربوط به سخنرانی نخست وزیر رژیم اسرائیل در کنگره آمریکا درباره ایران، روزنامه«گاردین» اظهارات یک مقام ارشد اسرائیلی را بازتاب داده که گمراه شدن نتانیاهو توسط جان بونر، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در موضوع مذکور سخن گفته است. به نوشته این روزنامه، تزاچی هنگبی، معاون وزیر خارجه رژیم اسرائیل گفته نتانیاهو تصور می کرده دعوت از وی برای سخنرانی در کنگره، مورد حمایت کامل نمایندگان دموکرات آمریکایی نیز بوده است. وی گفته: «واضح است که رئیس مجلس نمایندگان اقدامی را انجام داده که ما به آن اعتماد داشتیم، اما در نهایت آشکار شد که اقدامی یکجانبه بوده و از سوی هر دو حزب انجام نگرفته است».

با این وجود، تحلیلگران آمریکایی دیدگاه دیگری درباره این ماجرا دارند و آن را اقدامی سنجیده از جانب نتانیاهو برای دستیابی به اهداف سیاسی مشخص می دانند. در همین زمینه، «کریستین ساینس مانیتور» با انتشار مطلبی چنین استدلال کرده که از دید نتانیاهو، تأثیر مثبتی که سخنرانی وی در کنگره آمریکا بر انتخابات رژیم اسرائیل و انتخاب مجدد وی و حزب متبوعش می گذارد، بیش از تأثیرات منفی این اقدام بر روابط دیپلماتیک رژیم اسرائیل با آمریکا است. بر این اساس، نتانیاهو که عملکرد دولتش در ابعاد اقتصادی و اجتماعی محل انتقادهای جدی است، سعی دارد با این کار توجه عمومی را بر مسائل مربوط به امنیت تلاش برای جلوگیری از هسته ای شدن ایران حفظ کند.

در نهایت، در میان دیگر مطالب، روزنامه «تایمز اسرائیل» موضوع تصمیم رئیس دفتر سیاسی حماس برای سفر به تهران را مورد توجه قرار داده است. این روزنامه به نقل از منابع خبری ایرانی می نویسد خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی حماس با هدف تحکیم روابط میان حماس و ایران، ماه آینده به تهران سفر خواهد کرد. این روزنامه چنین استدلال می کند که این سفر، بیانگر آن است که ایران قصد دارد عدم همراهی حماس با این کشور در جریان بحران سوریه را نادیده بگیرد. در ادامه این مطلب نیز با بیان مواردی از ملاقات ها و موضع گیری های اخیر، به تمایل حماس برای بهبود و توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران اشاره شده است.