-
يكشنبه, ۱۲ بهمن ۱۳۹۳، ۱۰:۰۸ ب.ظ
-
۱۱۰
حملات تکفیریها علیه شیعیان در چند ماه گذشته روز به روز در حال افزایش است و البته هفته گذشته نیز با تحولات فراوانی روبهرو بود، به گونهای که در روز جمعه، انفجار و بمبگذاریهای متعددی در کشورهای مختلف انجام شد که در آن عدهای از شیعیان به شهادت رسیدند.
چند روز پیش بود که در حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه، شش رزمنده این حزب و یک فرمانده ایرانی به شهادت رسیدند. به دنبال آن، شبکه خبری المیادین از شهادت جهاد عماد مغنیه، فرزند عماد مغنیه و سردار الله دادی خبر داد.
همچنین حزب الله اعلام کرد، شماری از رزمندگانشان در حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه به شهادت رسیدند.
پس از آن بود که حزبالله اعلام کرد به این اقدام صهیونیستها پاسخ خواهد داد و اولین اقدام، سه روز پیش با حمله به کاروان نظامیان صهیونیستی در اراضی اشغالی صورت گرفت. حزبالله لبنان در عملیاتی منحصربفرد و در کمینی حسابشده و دقیق، یک کاروان ارتش رژیم صهیونیستی را در منطقه «مزارع اشغالی شبعا» در شمال فلسطین اشغالی هدف گرفت.
سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان نیز در مراسم بزرگداشت شهدای مقاومت لبنان در قنیطره، پاسخ به تجاوزات صهیونیستها را حق مقاومت دانست و خطاب به این رژیم گفت: این حق قانونی مقاومت است که به تجاوزات در هر زمان و مکان پاسخ دهد.
اما این پایان ماجراها نبود، بلکه روز جمعه در حمله انتحاری به یک حسینیه در کویته پاکستان، بیش از ۵۰ تن به شهادت رسیده و حدود ۱۰۰ نفر هم زخمی شدند.
همچنین در پنجشنبهشب هفته گذشته، شماری از اعضای یک گروه تروریستی، همزمان به مقرهای نظامی و امنیتی ارتش مصر در سه شهر استان شمال سینا یورش بردند و باعث کشته و زخمیشدن دهها نفر شدند.
مقامهای امنیتی مصری اعلام کردند، گروههای تروریستی ضمن شلیک خمپاره به گردان ۱۰۱ گارد مرزی، مقرهای وابسته به ارتش از جمله یک مقر مسکونی افسران، بیمارستان و هتل نظامی را در شهر العریش مرکز استان شمال سینا هدف گرفتند. این گروه همچنین یکی از پستهای بازرسی در الجوره در شهر شیخ زوید را هدف حملات خمپارهای قرار داد. مقر اداره امنیت شمال سینا و بخش پلیس العریش نیز همزمان آماج حملات با خودروهای بمبگذاریشده و خمپارههای موشکی قرار گرفتند.
روز جمعه نیز دو انفجار در منطقه الباب الشرقی بغداد؛ شمار قربانیان به ۴۴ کشته و ۷۰ زخمی رسید.
در همین راستا، دکتر حسن هانیزاده، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتوگو با تابناک به بررسی علل این حوادث در روزهای اخیر پرداخته است.
در روزهای اخیر، شاهد بودیم که در یک حمله انتحاری به یک حسینیه شیعیان در پاکستان تعداد زیادی از شیعیان به شهادت رسیدند. به نظر شما، دلیل افزایش حملات انتحاری علیه شیعیان چه میتواند باشد؟
اتفاقات اخیر در پاکستان، برآیند اقدامات وهابیت است که در این کشور نفوذ کردهاند. طبیعی است که عوامل القاعده و طالبان با کمک عربستان سعودی و وهابیهای عربستان، قصد دارند به نوعی نفوذ شیعیان پاکستان را کاهش بدهند. در شرایط جدید منطقه و نفوذ گروهکهای تروریستی مختلف در افریقا و خاورمیانه، موجب شده است، گروهکهای سلفی و وهابی درصدد باشند که اوضاع منطقه را دگرگون کنند و نفوذ شیعیان را کاهش دهند. توفیقات ایران در ماههای اخیر در عرصه منطقهای و جهانی نیز موجب شده که عوامل سلفیها و وهابیها درصدد ضربه زدن به شیعیان منطقه و مخصوصا شیعیان عراق، پاکستان و لبنان باشند. به همین دلیل، این اقدامات صرفا به دلیل نوعی ایجاد تقابل میان طیفهای اسلامی صورت میگیرد. البته قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای نیز در تشدید این گونه درگیریها، نقش کاملاً مهمی دارند.
ما شاهد هستیم که این گروهها روز جمعه حتی در مصر نیز عملیات انجام دادند و تعدادی از سربازان مصری را کشتند. علل حضور تکفیریها در مصر چیست؟
حمله به تجمع نظامیان در منطقه سینا توسط یک گروهک ناشناخته با نام انصار بیت المقدس با اشاره صهیونیستها صورت گرفته است. این عمل هیچ گونه کمکی به حل بحرانهای منطقهای نخواهد کرد. در حقیقت انصار بیتالمقدس، مجموعه کاملا مشکوکی است که هدف آن نظامی کردن منطقه سیناست. رژیم صهیونیستی نیز به بهانه ناامنی این منطقه نیروهای نظامی خودش را برای اهداف بعدی در این منطقه متمرکز کرده است.
در جمعه سه رخداد در پاکستان، عراق و مصر اتفاق افتاد؟ به نظر شما آیا ارتباطی میان این انفجارها وجود دارد؟
اتفاقات اخیری که در پاکستان، عراق، سوریه رخ داد و حتی حملات اخیری که ارتش رژیم صهیونیستی علیه فرماندهان حزب الله و فرمانده شهید محمد علی اللهدادی در قنیطره کرد، کاملا به هم مربوط بوده و حلقهای به هم پیوسته است. تلاش اینها این است که گروهگ تکفیری مانند داعش، جبهه النصره، طالبان و القاعده را در مناطق جنوب و شرق آسیا گسترده کرده و این منطقه را ناامن کنند.
آنچه مسلم است، در جریان بحرانهای اخیر منطقه در عراق، سوریه، لبنان، پاکستان و صحرای سینا در مصر، همه اینها، سناریویی است که به وسیله امریکا و رژیم صهیونیستی تعریف شده است. در حقیقت، مجریان این سناریو گروهکهای تکفیری القاعده و داعش هستند که با نقشه راه و قطب نمای امریکا حرکت میکنند.
چرا اتفاقات مصر، باعث شده این کشور حماس را جزو گروههای تروریستی قرار دهد؟
اتفاقی که در مصر افتاد و منجر به کشته شدن ۴۵ سرباز مصری شد، نقشه حساب شدهای است تا ملت مصر و اذهان و افکار عمومی مردم مصر را علیه جنبشهای حماس و جهاد اسلامی آماده کنند. اقدامات اخیر دولت مصر، اقدامی انفعالی و احساسی بوده است. قرار دادن حماس به عنوان یک گروه تروریستی، اقدام نسنجیده بود و هدف آن انزوای حزب الله و حذف آن از صحنه عملیاتی و سیاسی است؛ ضمن اینکه الان سناریوی در حال تعریف است که امریکاییها با کمک رژیم صهیونیستی و حتی محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان را از قدرت برکنار کنند و محمد دهلان وزیر سابق را به جای وی قرار دهند. دهلان در سرکوب جنبشهای جهادی فلسطین تجربه طولانی دارد. به نظر میرسد این تحولات در چهارچوب تعریف یک سناریوی جدید برای فلسطین و منطقه خواهد بود.
آیا تحولات اخیر منطقه، نوعی بازسازی تکفیریها نیست؟
در واقع منطقه درگیر بحران همین گروهکها خواهند بود. طولانی شدن بحرانهای امنیتی در عراق، سوریه و مصر؛ همه اینها برایند این است که غرب و امریکا تلاش میکند از شکلگیری یک نوع جبهه جدید در منطقه علیه اسرائیل جلوگیری کنند. ضمن اینکه این گروهکها با اقداماتی که در عراق، سوریه و لبنان انجام میدهند، به اهداف امریکا و رژیم صهیونیستی کمک میکنند. حقیقت این است که این کشورها به توسعه ملی دست پیدا نکنند و عراق و سوریه و لبنان همچنان ناآرام باشند و آرامش برای رژیم صهیونیستی باشد.
اتفاقات اخیرا، بیارتباط با تحولات عراق و سوریه نیست. این اقدامات زمانی تشدید شد که دولت روسیه مخالفان بشار اسد را در کنار دولت سوریه در مسکو جمع کرد و این اقدامی برای حل بحران سوریه است. تحرکات این گروهکها برای تحت الشعاع قرار دادن مذاکرات، آشتی ملی میان مخالفان و دولت سوریه است.
به نظر شما درگیریها ادامه پیدا خواهد کرد؟
با توجه به اینکه انتخابات کنست اسرائیل در ۲۸ اسفندماه برگزار میشود، الان بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و لیبرمن وزیرخارجه و اعضای حزب لیکود تلاش میکنند تا وضعیت را همین گونه حفظ کنند تا در انتخابات آینده به پیروزی برسند، زیرا شاید درگیر شدن در یک جنگ، پیامدهای حساب نشدهای برای رژیم صهیونیستی به همراه داشته باشد و شاید مانند جنگ ۳۳ روزه و جنگ ۵۵ روزه غزه تحمیل شود. به نظر میرسد تا قبل از پایان اسفندماه، رژیم صهیونیستی اقدام خاصی علیه حزب الله و حماس نخواهد کرد و تا پایان اسفند ماه و مشخص شدن نتایج انتخابات نتانیاهو، ریسکی برای یک اقدام نظامی نخواهد کرد.
سید حسن نصرالله نیز اعلام کرده است جنگ نمیخواهد اما از جنگ هم نمیترسد.
این صحبت سید حسن هوشمندانه بود. پیامی که ایشان داد، مبنی بود بر اینکه حزب الله خواهان جنگ نیست، زیرا اگر حزب الله وارد یک جنگ با اسرائیل شود، حتی داعش و ارتش آزاد سوریه به عنوان یک عقبه رژیم صهوینیستی ضرباتی را متوجه حزب الله خواهد کرد. تا زمانی که وضعیت سوریه ناپایدار باشد و حضور گروههای تروریستی در سوریه ـ مخصوصا در مناطق نزدیک لبنان ـ موجب خواهد شد، رژیم صهیونیستی اقدام جدیدی نکند، زیرا اگر حزب الله وارد جنگ شود، داعش و جبهه النصره به عنوان سربازان بدون یونیفرم رژیم صهیونیستی علیه حزب الله وارد عمل خواهند شد.
به هر حال اقدام اخیر حزب الله علیه ارتش رژیم صهونیستی در مزارع شبعا، افکار عمومی در منطقه و مخصوصا لبنان را راضی و آرام کرد، زیرا فشارهای زیادی به حزب الله بعد از شهادت فرماندهان ایران و حزب الله وارد آمد. حزب الله نیز در اقدامی هوشمندانه علیه رژیم صهیونیستی وارد عمل شد و ضربه کاری به رژیم صهیونیستی وارد ساخت. به هر حال تا زمانی که وضعیت سوریه ناپایدار باشد، حزب الله سعی میکند وارد جنگ گسترده با رژیم صهیونیستی نشود.