انتقادات اخیر به ظریف ادامه دعوای جناحی است!!

  • ۱۰۶
 یک کار‌شناس مسائل بین الملل، هیاهوی تازه راه افتاده علیه وزیر خارجه را از جانب مخالفان به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای و ادامه دعواهای سیاسی و جناحی دانست. 
انتقادات اخیر به ظریف ادامه دعوای جناحی است
علی خرم، استاد دانشگاه با بیان این مطلب در گفت‌و‌گو با فرارو درباره هیاهوی تازه به راه افتاده علیه محمد جواد ظریف وزیر خارجه، طرح انتقادات پیرامون سفر او به پاریس در راستای مذاکرات هسته‌ای در شرایطی که نشریه‌ای در این کشور کاریکاتوری توهین آمیز علیه پیامبر اسلام منتشر کرد و یا قدم زدن او در جریان مذاکرات دوجانبه هسته‌ای با جان کری در ژنو گفت: این حرف‌ها و سخنانی است که هیچ پشتوانه کار‌شناسی و منطقی ندارد. 

قدم زدن آقای ظریف و کری ممکن است با اهداف دیگری انجام گرفته باشد از آن جمله انتقال پیام و سیگنال مثبت به خصوص به مخالفان مذاکرات. که این خود یک فرصت برای ما محسوب می‌شود یک نمایش قدرت در برابر کشورهایی بود که تا کنون به هر نحوی تلاش کرده‌اند که مذاکرات هسته‌ای به سرانجامی نرسد. بنابراین باید از این اقدام استقبال کرد نه اینکه فرصتی اینچنینی را به تهدیدی علیه خودمان تبدیل کنیم.
وی با بیان اینکه منافع و مصالح ملی موضوعی نیست که با یک حادثه دستخوش تغییر شود گفت: در اینکه اقدام نشریه هتاک فرانسوی در انتشار کاریکاتوری توهین آمیز محکوم است که اتفاقا آقای دکتر ظریف و وزارت خارجه این مسئله را به شدت محکوم کردند دلیلی نمی‌شود که مسائل دو جانبه دیگری که در دستور کار دو کشور بود تحت الاشعاع قرار گیرند و نادیده گرفته شود. 

خرم افزود: سفر آقای دکتر ظریف به فرانسه یک سفر از پیش برنامه ریزی شده و با هدف مشخص رایزنی درباره موضوع مذاکرات هسته‌ای بود. منافع ملی ما هم در حال حاضر ایجاب می‌کند که این مذاکرات را به نتیجه برسانیم و اهداف مد نظر خود را تحقق ببخشیم. در این راستا نباید اجازه داد مسائل دیگر روی این مسئله تاثیر بگذارد تا از تحقق منافع ملی مان باز بمانیم. 

این کار‌شناس مسائل بین الملل ادامه داد: دولت ایران در جای خود به صراحت این اهانت را محکوم کرده است و به نظر می‌رسد تا همین حد مرسوم و معمول است. اینکه خواسته شود، رابطه‌ای قطع شود، سفیری اخراج شود و یا مذاکرات هسته‌ای تعطیل شود کاملا خواسته‌های احساسی و البته غیر منطقی است. 
 
وی تصریح کرد: نکته دیگر آنکه اساسا در کشیده شدن و انتشار این کاریکاتور دولت فرانسه نقشی نداشته است که به عنوان مسوول این قضیه خواسته شود که با آن برخورد شود. 

خرم افزود: در غرب تحت عنوان و بهانه آزادی بیان این اجازه داده می‌شود که چنین اقداماتی انجام گیرد و گرفته است که نمونه‌های از آن را در کشورهای همچون دانمارک و... شاهد بودیم که البته مورد حمایت همه نیست و بوده‌اند مقاماتی، از جمله پاپ که این اقدام توهین آمیز را به شدت محکوم کرده‌اند که این خود نشان دهنده این است که یک دستی و هماهنگی در غرب در بروز چنین اقداماتی وجود ندارد. 

این استاد دانشگاه ادامه داد: بنابراین این دلیل نمی‌شود که ما که اهداف مشخصی داریم از جمله، تامین منافع ملی و پیشبرد مذاکرات هسته‌ای و عبور از موانع تحریمی به منظور پیشرفت در اقتصاد و صنعت و شکستن حلقه محاصره به منظور به انزوا کشاندن ایران، به بهانه کشیدن چنین کاریکاتوری مذاکرات هسته‌ای را تعطیل و از پیشبرد اهدافمان باز بمانیم. 

وی با تاکید بر اینکه محکوم کردن قدرتمند اقدام توهین آمیز نشریه فرانسوی هم در گروه موفقیت در مذاکرات هسته‌ای و ارتقا جایگاه بین المللی ایران است گفت: یقینا ارتقا جایگاه بین المللی ایران یکی از مواهب دستیابی به توافق هسته‌ای است که در چنین شرایطی ایران می‌تواند منطقی‌تر، قاطعانه‌تر و در جایگاه مقبولانه‌تر اقدام نشریه فرانسوی را محکوم کند. 

خرم افزود: در جهان امروز چه بخواهیم چه نخواهیم نظمی حاکمی است که ممکن است از نظر خیلی‌ها این نظم ناعادلانه باشد. با این حال تا زمانی که این نظم پابرجا است و نتوانسته‌ایم تغییری در آن ایجاد کنیم باید در راستای آن حرکت کنیم. بر پایه همین نظم کشوری می‌تواند صدای خود را با قدرت به گوش جهانیان برساند که از جایگاه قابل قبولی برخوردار باشد و تحت تحریم‌های بین المللی نباشد. 

وی ادامه داد: بنابراین اگر موقعیت کنونی ایران از آنچه هست بالا‌تر رود یقینا صدای محکومیت ایران نسبت به اقدام رسانه فرانسوی و یا اقدامات مشابه بیشتر شنیده می‌شد و ایران می‌تواند به واسطه مقبولیت بین المللی با ایجاد اجماعی بین المللی راه حلی برای پایان دادن به این توهین‌ها ارایه دهد. 
 
این کار‌شناس مسائل بین الملل تصریح کرد: بر این اساس آنچه که اکنون تحت عنوان انتقاد نسبت به سفر آقای ظریف به فرانسه مطرح می‌شود عوام فریبانه و در راستای بازی با احساسات و عقاید دینی و مذهبی مردم به منظور دستیابی به اهداف خاص سیاسی مطرح می‌شود. 

خرم با تاکید بر اینکه منتقدان ظریف‌‌ همان منتقدان همیشگی مذاکرات هسته‌ای هستند گفت: آنهایی که امروز آقای ظریف را هدف قرار داده‌اند همان‌هایی هستند که از ابتدای مذاکرات هسته‌ای سنگ لای چرخ مذاکرات هسته‌ای انداختند و در ادامه هم خواهند انداخت. این جماعت دلشان برای اسلام نسوخته است آن‌ها کاریکاتور را وسیله و بهانه‌ای کرده‌اند تا جلوی روند مذاکرات هسته‌ای را بگیرند، دیروز بهانه‌شان دلواپسی بود و امروز بهانه‌شان انتشار کاریکاتور. 

وی در ادامه درباره انتقادات نسبت به قدم زدن ظریف با کری در خیابان‌های ژنو در جریان مذاکرات هسته‌ای هفته گذشته گفت: این هم بهانه‌ای است غیر منطقه‌ای و عوامفریبانه. چرا که قدم زدن مقامات سیاسی و دیپلماتیک کشورهای جهان امر معمول و طبیعی است. 

این استاد دانشگاه افزود: ممکن است یک موقعی مقامات و دیپلمات‌های دو کشور به دلیل آنکه احساس نگرانی و ناامنی نسبت به مکان مذاکرات داشته باشند ترجیح دهند که مکان مذاکرات را تغییر دهند و در محیط باز قدم بزنند و موقعی هم ممکن است برای تغییر در فضای حاکم بر مذاکرات و ایجاد نوعی تنوع دقایقی را با یکدیگر قدم بزنند. 

خرم در خاتمه گفت: از سوی دیگر قدم زدن آقای ظریف و کری ممکن است با اهداف دیگری انجام گرفته باشد از آن جمله انتقال پیام و سیگنال مثبت به خصوص به مخالفان مذاکرات. که این خود یک فرصت برای ما محسوب می‌شود یک نمایش قدرت در برابر کشورهایی بود که تا کنون به هر نحوی تلاش کرده‌اند که مذاکرات هسته‌ای به سرانجامی نرسد. بنابراین باید از این اقدام استقبال کرد نه اینکه فرصتی اینچنینی را به تهدیدی علیه خودمان تبدیل کنیم.
تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.
hansen_html_code