-
جمعه, ۲۶ دی ۱۳۹۳، ۱۱:۲۳ ق.ظ
-
۱۵۷
استاد سید «حسن میره ای» سازنده این لوستر با تاکید بر این که طرح این لوستر ابداعی بوده و به هیج وجه نمونه آن در جهان وجود ندارد، گفت: این لوستر در مدت ۷ سال ساخته شده و تماما کار دست میباشد و به هیچ عنوان از دستگاه برای ساخت آن استفاده نشده است.
وی با بیان این که در ساخت این لوستر یک سری رموز الهی نهفته است، افزود: این لوستر از جنس سنگ مرمر سفید قروه و سنگ یشم هند که سختترین و زیباترین سنگ در دنیاست، ساخته شده است.
استاد میره ای درباره مشخصات ظاهری این لوستر گفت: این لوستر دارای ۴۰ کتیبه به صورت مدور به عرض ۲ متر و ۴۰ سانتیمتر و به طول ۲ متر و ۱۰ سانتیمتر به صورت خوشه انگوری میباشد که پایین لوستر یک متر و ۲۰ سانتیمتر عرض دارد و یک کاسه سنگی در انتهای این لوستر قرار گرفته که یک مصرع از مقتل روی آن خاتم کاری شده است.
وی با اشاره به این که پایههای این لوستر ۴۰ عدد میباَشد که کلمه یا ابتا (پدر جان) به صورت عربی و فارسی روی آن نوشته شده، ادامه داد: روی پایههای لین لوستر ۴۰ شاخه نشکن قرار گرفته و سیمهای نسور از داخل آن رد شده که موجب حیرت بسیاری از هنرمندان بین المللی شده است.
استاد میره ای که در ۲۰ کار هنری سنتی و بدون استاد مهارت عالی دارد، بیان داشت: این لوستر ۴۰ حباب سنگی نیز دارد که در ردیف پایین این لوستر جمله «السلام علیک یا اباعبدالله الحسین» نوشته شده است.
«اشکهای آویز این لوستر از جنس مرمر سفید قروه میباشد که در پایین هرکدام یک» یاحسین «حک شده است.»
وی وزن این لوستر را ۳۶۰ کیلوگرم عنوان کرد و گفت: کلاف این لوستر از هر طرف ۷۲ سانتیمتر و در پایین ۱۲۸ سانتیمتر میباشد.
این لوستر هم اکنون وارد حرم امام حسین شده و آماده جانمایی و نصب است.