-
دوشنبه, ۲۲ دی ۱۳۹۳، ۰۹:۴۳ ق.ظ
-
۹۵
در طول یکسال و نیمی که از آغاز به کار دولت روحانی می گذرد، بدون شک یکی از وزرایی که بیش از همه مورد هجمه لیبرال ها قرار گرفت، عبدالرضا رحمانی فضلی بود که از سوی حسن روحانی برای جایگاه وزارت کشور انتخاب شد. از آنجایی که رحمانی فضلی جزو مدیران اصولگرای کشور به شمار می رود، همواره در دولت یازدهم مورد هجمه اصلاح طلبان قرار گرفته است. این در حالی است که لیبرال ها دقیقا مواضعی معکوس نسبت به سایر وزرای دولت، به خصوص آن دسته از وزرایی که از جمع اصلاح طلبان انتخاب شده بودند، اتخاذ کردند.
اوایل خرداد ماه سال جاری بود که خبر رسید کاظم میرولد، معاون سیاسی وزیر کشور از سمت خود استعفا داده است. بعد از آن بود که پیگیری ها ادامه یافت و مقامات دولتی و مسوولان وزارت کشور جواب مشخصی به این سوال ندادند که آیا این استعفا قطعی بوده یا تنها در حد یک شایعه مطرح شده است. اما سرانجام مشخص شد که میرولد از پست معاونت سیاسی وزارت کشور کنار رفته و حالا با گذشت بیش از 7 ماه از استعفای معاون سیاسی وزارت کشور، جای خالی یک مقام مسئول در این پست وجود دارد و همین مسئله دستاویزی برای هجمه های مجدد به رحمانی فضلی در هفته های اخیر شده است.
در این باره اما بیش از یک ماه پیش بود که «فردا» در گزارشی از دستور رئیس جمهور به وزیر کشور خبر داد و نوشت: حسن روحانی به وزیر کشور اعلام کرده " روی وزارت شما اعتراضات زیاد شده و بنابراین برای اینکه این اعتراض ها فروکش کند و تعادل برقرار شود، معاون سیاسی وزارت کشور را سریعتر انتخاب کنید. البته برای این پست فردی را انتخاب کنید که گرایش به اصلاح طلبان داشته باشد." حالا بعد از گذشت این مدت، خبرهایی مبنی بر تحمیل یک گزینه جدید توسط رئیس جمهوری برای حضور در جایگاه معاونت سیاسی شنیده می شود.
گزینه پیشنهادی روحانی به رحمانی فضلی
در این باره شنیده می شود چندی پیش با توجه به طولانی شدن روند انتخاب معاونت سیاسی وزارت کشور و همچنین «گزینه های نه چندان مناسب این معاونت» ، رییس جمهور گزینه ی خود را به رحمانی فضلی وزیر کشور معرفی می کند و خواستار معرفی «صالحی امیری» در این سمت حساس می شود. اما گویا وزیر کشور تا این لحظه در برابر خواسته رییس جمهور مقاومت کرده است و همچنان درصدد است ، گزینه های خود را در این سمت معرفی کند.
البته طی روزهای گذشته سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که معاون سیاسی وزارت کشور چه زمانی معرفی خواهد شد؟ گفت: این معاونت البته جایگاه حساس و امروز هم با سرپرست در حال اداره شدن است و ان شالله یک فرد متناسب و شایسته این معاونت در آینده ای نزدیک معرفی خواهد شد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه از یک منبع آگاه نزدیک به دولت شنیده شده است که معاون اول رئیس جمهور با آقای امیری برای تصدی پست معاونت سیاسی وزارت کشور مخالف است و آیا شما صحت این موضوع را تائید می کنید یا خیر؟ تاکید کرد: زیاد به اینگونه اخبار اعتنا نکنید. ان شالله معاون سیاسی وزارت کشور در آینده ای نزدیک معرفی خواهد شد. البته سرپرست امروز معاونت سیاسی یعنی آقای امیری هم شخصیت بسیار محترم و مقبول دولت است.
پای یک زن هم به میان آمد
اوایل هفته گذشته بود که یکی از روزنامه های اصلاح طلب در گزارشی به اظهارات حسن روحانی در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در خصوص بانوان اشاره کرد و نوشت: "تبعیض برای زنان ما قابل قبول نیست. جنسیت نمیتواند معیار درستی برای تصدی مسئولیتها در جامعه باشد. در تصمیمسازیها و تصمیمگیریها باید زنان همانند مردان نقش ایفا کنند". این جملات دکتر حسن روحانی در زمان تبلیغات انتخاباتی ریاستجمهوری یازدهم بود. او اعتقاد به عدم تفاوت میان توانایی زنان و مردان داشت و بارها کوشید تا با سیاست مدیریت مردانه مقابله کند. البته این موضع رئیسجمهور پس از معرفی کابینهاش کمرنگ و به موضوعی برای هجمه منتقدانش تبدیل شد به نحوی که آنها یادآور میشدند رئیسجمهور قبلی یعنی محمود احمدینژاد با معرفی 3 زن برای کابینه دهم سد عدم حضور زنان در پاستور را شکست اما روحانی اعتقادی به حضور زنان در پستهای وزارت ندارد!
این روزنامه اصلاح طلب که جزو حامیان دولت یازدهم نیز به شمار می رود در ادامه این مطلب به حضور یک زن در روند فعالیت های سیاسی دولت اشاره کرد و پست معاونت سیاسی وزارت کشور را نیز پیشنهاد داد: قرار است یک خانم بر کرسی معاونت سیاسی وزارت کشور تکیه بزند» درباره نام او خبری به بیرون درز پیدا نکرد اما اینطور گمانهزنی شد که احتمالا کسی برای این سمت انتخاب میشود که سابقه کار در وزارت کشور داشته است. حالا باید میان زنان به دنبال گزینه اصلی بود. از جمله این زنان میتوان به زهرا شجاعی اشاره داشت که در سال 70 مشاور وزیر کشور بود و تواناییهای خود را چه آن زمان و چه پس از آن نشان داد. اشرف بروجردی هم از سال 76 تا 80 یعنی در 4 سال نخست دولت خاتمی بر کرسی مشاور وزیر کشور تکیه زده بود که او هم پس از آن با تداوم برنامههایش در خارج از ساختمان فاطمی نشان داد گزینه لایقی بوده است. خارج از وزارت کشورهم نام پروین داداندیش مطرح است که در زمان انتخابات نقشی در تبیین سیاستهای حسن روحانی داشت.
در این باره لازم به ذکر است که پیش از این افراد بسیاری جایگاه معاونت سیاسی وزارت کشور را بر عهده داشته اند. عباس آخوندی در زمان ناطق نوری، سیدمحمد صدر در دوران حضورعلیاکبر محتشمیپور، علی تابش در کنار علیمحمد بشارتی، مصطفی تاجرزاده در زمان وزارت عبدالواحد موسویلاری، علی جنتی در دوران وزارت مصطفی پورمحمدی و پس از او مجتبی ثمره هاشمی و علیرضا افشار عهدهدار سمت معاونت سیاسی وزارت کشور در این سال ها بوده اند. افشار در دوره مرحوم کردان همین سمت را حفظ کرد و پس از او کامران دانشجو هم در زمان حضور صادق محصولی در وزارت کشور در جایگاه معاونت سیاسی حضور یافت. صولت مرتضوی هم در زمان محمد نجار در اتاق معاونت سیاسی حضور داشت و در دولت یازدهم که عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور شد، سیدکاظم میرولد معاونت سیاسی را عهده دار بود که خرداد ماه استعفا داد. حالا از خرداد ماه سال جاری، جایگاه معاونت سیاسی وزارت کشور بدون مسئول باقی مانده و به احتمال فراوان طی روزها و هفته های آینده، رحمانی فضلی یکی از گزینه های مدنظر خود یا یک گزینه تحمیل شده از سوی دولت را برای این جایگاه منصوب خواهد کرد.