-
يكشنبه, ۲۱ دی ۱۳۹۳، ۰۲:۴۰ ب.ظ
-
۳۹۶
به دنبال اظهارات علی مطهری در نطق میان دستور خود و تکرار موضوع غیرقانونی بودن حصر، مجلس شورای اسلامی صبح امروز (یکشنبه 21 دی ماه 93) به تشنج کشیده شد.
بعد از آنکه علی مطهری بار دیگر بر این موضوع تاکید کرد، ابوترابی که ریاست مجلس را برعهده داشت، از وی درخواست کرد تا صالح ملی را رعایت و علیه تصمیمی که مطابق قوانین شرعی و حقوقی صورت گرفته، نطق نکند.
ابوترابی فرد گفت: آقای مطهری شما که در فضای واقعی کشور قرار دارید و می دانید که آنچه در مورد این افراد انجام شده با نهایت رأفت و رحمت اسلامی و با توجه به مصالح ملی انجام شده و اگر اراده نظام بر رأفت و رحمت نبود قطعا به گونه ای دیگر انجام می شد.
وی ادامه داد: شما وقتی در جریان واقعیت هستید اینگونه احکامی که تصمیم نظام بر انجام آن تعلق گرفته و براساس احکام قطعی شرعی و اختیاراتی که قانون اساسی تبیین فرموده شکل گرفته اینگونه طرح بحث کردن اعتراض عمومی همه نمایندگان را به دنبال دارد.
علی مطهری در پاسخ به توضیحات ابوترابی فرد با بیان اینکه بهتر بود این صحبت ها بعد از پایان نطق بنده مطرح می شد گفت: ادامه حصر بدون حکم قضایی همچنان خلاف اصول قانون اساسی است و ادامه آن را به زیان انقلاب اسلامی می دانم و معتقدم در این زمینه شورای عالی امنیت ملی به ریاست رئیس جمهور و قوه قضائیه کوتاهی کردند.
وی ادامه داد: همه می دانند بنده هیچ تعلقی به آقایان موسوی و کروبی ندارم و در انتخابات 88 به آقای رضایی رأی دادم .
با این حال مطهری به نطق خود ادامه داد تا اینکه مورد اعتراض نمایندگان قرار گرفت.
تشنج در مجلس به جایی رسید که نطق علی مطهری ناتمام ماند نمایندگان با سردادن شعار مرگ برفتنهگر به وی واکنش نشان دادند.
نمایندگان با شعارهای مرگ بر فتنه گر و مرگ بر ضد ولایت فقیه صحبت های او را قطع کرده و برخی نمایندگان از جمله فتح الله حسینی ، نعیمی رز، پاپی زاده، به بالای سکو رفته و با مطهری درگیر شدند.
در این شرایط عابد فتاحی نماینده مردم ارومیه به بالای سکو رفته و در دفاع از مطهری مقابل نمایندگانی که قصد درگیری با او را داشتند ایستاد. همچنین قاضی پور به بالای سکو رفته و به همراه مصباحی مقدم خواستار اتمام نطق و پایین آمدن مطهری بودند. فریادها و درگیری های نمایندگان به حدی رسید که ابوترابی با فریاد به نمایندگان گفت که من اینجا هستم و شما بر روی صندولی های خود بنشینید. اما نمایندگان همچنان به اعتراضات خود ادامه دادند.
در نهایت رئیس جلسه علنی برای برقراری آرامش، ختم جلسه را اعلام کرد.
مطهری در بخشی از نطق خود که مورد اعتراض نمایندگان قرار گرفت گفت: در ایام 9 دی برخی رسانهها از جمله صدا و سیما راه افراط پیمودند و بر طبل تفرقه کوبیدند و ماهیت 9 دی را آنگونه که دوست داشتند معرفی کردند در حالی که همه میدانند در 9 دیماه سال 88 مردم با قاطعیت از تخلفات دو طرف فتنه دوری و به دفاع از انقلاب و جمهوری اسلامی پرداختند. اگر بخواهیم 9 دی را مظهر تفرقه میان ملت قرار دهیم دیگر یوم الله نخواهد بود بلکه یوم الشیطان خواهد بود.
پس از قطع نطق علی مطهری، و تنفس پانزده دقیقهای جلسه مجلس آغاز شد و مرندی نطق خود راقرائت کرد. علی مطهری پس از این تنفس در صحن علنی مجلس حضور پیدا نکرد.
اما بعد از دقایقی مطهری به مجلس بازگشت و در این میان برومند نماینده مرودشت و پزشکیان نماینده تبریز اصلاح طلب مجلس در حال رایزنی با دیگر نمایندگان بودند. ابوذر ندیمی نیز در این بین به هنگام ارائه تذکر از ابوترابی فرد ریاست مجلس بدلیل قطع جلسه و مدیریت به موقع و به جا تقدیر و تشکر کرد.
با ورود مجلس به تنفس ریاست جلسه از اصحاب رسانه و میهمانان درخواست کرد که صحن علنی مجلس را ترک کنند. این دستور به سرعت ابلاغ و اجرایی شد
در همین حال یک عضو هیات رئیسمجلس که تسنیم از آن نام نبرده به این خبرگزاری میگوید: عجیب است که برخی به صراحت با برجسته سازی و تحریف، یک درگیری کوچک لفظی را در به درگیری فیزیکی تبدیل و توصیف میکنند که این اقدام خلاف اخلاق است چرا که حتی در جریان تنفس مجلس نیز درگیری فیزیکی بین نمایندگان و آقای مطهری رخ نداد.
وی گفت: البته آقای مطهری وقتی آقای حسینی خواهش کرد که نطقش را ادامه ندهد، با ضربه کوچکی ایشان را هُل داد که از موضوع نمیتوان به عنوان درگیری فیزیکی یاد کرد.