اتهام بده بستان کاسبکارانه روحانی با راست افراطی

  • ۶۱

ابراهیم اصغرزاده از فعالان سیاسی اصلاح طلب در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد نسبت به رفتارهای روحانی هشدار می‌دهد. او معتقد است که اگر روحانی با «راست افراطی» پای میز «بده بستان» برود حمایت‌ها را از دست می‌دهد: اگر آقای روحانی پای میز بده بستان‌های کاسبکارانه با جناح اصولگرای تندرو یا گروه‌های راست افراطی بنشیند، حمایت نیروهای خود را از دست می‌دهد و دیگر افکار عمومی هم به سمت او جذب و جلب نخواهند شد.» اصغرزاده البته توضیح نمی‌دهد که این نگرانی از کجا ناشی می شود.


تحلیل اصغرزاده البته از شرایط فعلی روحانی این است که او توانسته بدون در دست داشتن صداوسیما و با وجود حجم زیاد انتقادات همچنان افکارعمومی را در اختیار داشته باشد: در حال حاضر می‌بینیم که در این دوره کوتاه دولت آقای روحانی با وجود اینکه رادیو و تلویزیون را در اختیار نداشته و آنها هم به صورت مداوم نقد دولت او را می‌کرده‌اند اما هنوز مردم به دولت روحانی اعتماد دارند، هنوز افکار عمومی امید دارند که او تغییراتی را ایجاد کند. بنابراین با وجود اینکه رادیو و تلویزیون مخالف دولت روحانی است ولی می‌بینیم که دولت او افکار عمومی را در اختیار دارد.
او البته این امر را به دلیل حمایت «الیت ، نخبگان جامعه و گروه‌های اصلاح طلب» می‌داند و به روحانی درباره انتخابات استانداران هشدار می‌دهد: دلیل آن این است که الیت و نخبگان جامعه و گروه‌های اصلاح‌طلب را هنوز به عنوان حامی خود دارد. بنابراین جلب اعتماد نخبگان و روشنفکران و الیت جامعه به دولت آقای روحانی به جلب رضایت افکاری عمومی از دولت او کمک کرده است و حمایت مردم را نیز برای دولت او ایجاد کرده است اما اگر در ماه‌های آینده این حمایت کم شود و اصلاح‌طلبان یا گروه‌های تحولخواه جامعه احساس کنند که دولت و استانداری‌ها و فرمانداری‌ها قادر به ایجاد انتخابات خوب و سالم برای مجلس آینده نیستند و حمایت خود را از دولت کم کنند، افکار عمومی به ضرر آقای روحانی خواهد شد.
آنطور که پیداست اصغرزاده نیز به عنوان یک اصلاح طلب همانند سایر اعضای این طیف نگران انتخاباتی است که قرار است سال اینده برگزار شود. او معتقد است «قداست نهاد شورای نگهبان باید حفظ شود» و دولت را مسئول برگزاری انتخابات سالم و رقابتی می‌داند: «نباید بگذاریم انتخابات مجلس آینده دوباره با رد صلاحیت‌ها و جوسازی که رسانه‌های همگانی و مراجعی که از بیت المال تغذیه می‌کنند شروع به تبلیغ جناح و افراد خاصی کنند این مساله همان بحران‌ها و مشکلاتی را به وجود می‌آورد که در گذشته ایجاد کرد و متاسفانه در آن دوران کشور ما بسیار ضربه خورده است. باید کسانی که دست‌شان به قدرت می‌رسد و مقامی دارند بی‌طرفی خود را در انتخابات اعلام کنند. به خصوص شورای نگهبان نباید اشتباهی را که در سال ٨٨ مرتکب شد، تکرار کند. در آن سال دیدیم که برخی اعضای شورای نگهبان رسما و به صورت آشکارا از بعضی کاندیداها حمایت و برای آنها تبلیغات کردند. قداست نهاد شورای نگهبان با بی‌طرفی باید حفظ شود و تمامی نیروهای نظامی و امنیتی، باید از فعالیت سیاسی باز داشته شوند و این وصیت رهبر فقید انقلاب است. دولت روحانی مسوول است که شرایط را برای یک انتخابات سالم و رقابتی مهیا کند و هرچه او در این زمینه تلاش بیشتری داشته باشد امید مردم و اعتماد مردم را به خود بیشتر خواهد کرد.»

درباره منشأ نگرانی جناح چپ از رفتار روحانی هیچ اطلاعی در دست نیست. اصغرزاده نیز دراین باره توضیحی ارائه نکرده است. اما روز گذشته حسن روحانی در جریان همایش اقتصاد ایران از همکاری بین قوا خصوصا دولت و مجلس برای حل مشکلات سخن گفته بود.

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.
hansen_html_code