-
يكشنبه, ۷ دی ۱۳۹۳، ۱۲:۵۷ ب.ظ
-
۱۲۱
بسیار شنیده ایم که افرادی قانون را دور میزنند و یا بدون ضابطه عمل میکنند و یا به قانون اهمیت نمی دهند و....... وقتی که این ناهنجاری اجتماعی از حد معینی میگذرد، نابسامانی های فراوانی را در پی خواهد داشت. معمولا در چنین مواقعی میگویند که کشور دچار هرج و مرج است. در وضعیتی اینگونه آحاد جامعه بی توجه به قوانین، برای گذران زندگی و آنهم در دور باطل روزمرگی به انواع ناراستی ها و انحرافهای اخلاقی مبتلا خواهند شد. دروغ و دغل، رشوه و ربا، اختلاس و دزدی، بخل و حسد، سخن چینی و ریا و بسیار کژیهای دیگر خودنمایی میکنند و برجسته میشوند تا جایی که دیگر کسی قائل به قبح و مضرات ناراستی و بد اخلاقی نخواهد بود و بر عکس در توجیه عمل خود، حیلتها روا میدارند.
متاسفانه باید این حقیقت تلخ را پذیرفت که جامعه ما آلوده به ناراستی و بلکه در بحران اخلاقی بسر میبرد و بدون شک عامل اصلی را باید در راه و روش بازمانده از گذشته خصوصا 8 سال دولتهای نهم و دهم جستجو کرد. توضیح واضحات لازم نیست، هر انسان واقعگرا و دلسوزی اگر عصبیت را کنار بگذارد اذعان خواهد کرد که بحران اخلاقی امروز، نتیجه و ثمره بیراهه رفتن و غیراخلاقی عمل کردن گذشتهها است.
چندی پیش به زور و نه به صلاح و در عین عبور از قانون، عدهای مصرانه بر تصمیم خود برای دفن شهیدان گمنام در میدان امیر چخماخ یزد ایستادند و حرف خود را به کرسی نشاندند و به زعم خود به شهیدان و انقلاب خدمت کردند! و شاید اکنون خیالی آسوده دارند اما آسودگی را از ملتی ستاندند. آیا هیچ فکر نکردند که مگر آیا شهیدانی که نامشان و گمنامی اشان آبروی یک انقلاب و حیثیت یک نظام و آرامش و آسودگی مردم است، حالا باید حتما از میدان امیر چخماخ آبرو بگیرند؟
سخن بر سر تدفین شهیدان نیست که بزرگانی هستند و مزار مقدسشان دل و جان هر ایرانی و هر مسلمانی است بلکه سخن بر بی توجهی به قانون و میزان شرعی است. اگر قانونی گذرانده شده بود که چنین کاری را نکنند چرا کردند؟ هم به شهیدان و هم به همه مردم بی حرمتی کردند. حضرت امام (ره) در آذرماه 58 در دیدار با فرماندهان و مسئولان سپاه فرمودند:«من حقیقتا نگران هستم، من نگران اسلام هستم، ما اسلام را از چنگ محمدرضا در آوردیم و من خوف این را دارم که اسلام به چنگ ما مبتلا شده باشد به طوری که ما هم مثل او یا بدتر از او بر سر اسلام بیاوریم. این نگرانی هست و زیاد است، آدمهای جاهلی هستند که به خیال خودشان خدمت میکنند برای اسلام، خدمت میکنند، لکن سر خود کارهایی میکنند که ضرر به حیثیت اسلام میخورد.»
باید متوجه بود که در بحران بسر میبریم و باید این معضل را حل کنیم نه اینکه بر مشکلات بیفزاییم. وجه حاد قضیه آنجاست که در مجلسی که باید قانونگذار باشد و نظارت بر اجرای قانون داشته باشد برخی از به اصطلاح قانونگذاران، سردمدار قانون شکنی و تشنج آفرینی و عدم توجه به مصالح کشور هستند آنهم با ادبیاتی کوچه بازاری مانند: «استناد به قوانین میراث فرهنگی برای دفن شهید حرف مفت است. مقررات میراث فرهنگی برای بناهای تاریخی مزخرفاتی است که سازمانهای بین المللی در آوردهاند!»
...امروز از پس آن همه ناملایمات و بحرانها و رذالتها و دنائتها، به اندیشه و اخلاقی نیاز داریم تا همه با هم کامیاب شوند شوند. همان که در حکمت و خرد امام راحل بود. فرمایش امام خمینی است که: «... چرا باید این طور بشود، چرا باید ضوابط نباشد؟ اسلام ضوابط دارد. اسلام هرج و مرج نیست که هر که هر کاری بخواهد بکند. اسلام قوانین دارد. روی قوانین باید عمل شود.....»
و به قول آن سیاستمدار مردممحور، که اولین فساد را عمل نکردن به قانون میدانست: «اگر هم جمهوریت و هم اسلامیت را میخواهیم باید قوانین برآمده از این دو را رعایت کنیم.... قانون گریزی در حال تبدیل شدن به یک عادت است..... گریز از قانون مشکلات امروز را بوجود آورده است..... باید در مسیر قانون حرکت کنیم و حتی اگر جایی از آن را قبول نداریم، باید از راه قانون وارد شویم....»
آری؛ همه سخن و مشکل همین است به قانون عمل نمیکنیم!