-
شنبه, ۶ دی ۱۳۹۳، ۰۳:۵۱ ب.ظ
-
۸۳
هفته پیش ساکنان ساختمان میرزای شیرزای (طیف هما) به روسای خود در ولنجک (مدیران اسبق) قول تغییر فضای رسانه ای علیه تخلفات و اختلاس های مالی افشا شده دوساله اخیر از تیتر یک روزنامه ها و خبرگزاری ها را داده بودند. اینگونه بودکه برخی مدیران ارشد و البته اسبق اجرایی کشور شروع به خودنمایی کردند، اما همچنان از واکنش جامعه میترسیدند و بر همین اساس بود که ترجیح دادند برای شروع به یکی از روستاهای کم جمعیت بروند. پروژه تخلف سازی علیه دولت تدبیر و امید آغاز و طبق معمول تیر اول به سوی هاشمی شلیک شد؛ کسی که در دولتهای اصولگرای نهم ودهم بدون ارائه سند، متهم به فساد و تخلف شد و خوراک تبلیغاتی مناظره آقایان بود.
شعارهایی که اندکی پیشتر روز دانشجو در مشهد و ورامین قبل از سخنرانی دختر آیتالله داده شد، بیشتر اقتصادی و در مورد فساد بود؛ در صورتیکه معمولا تنظیم کنندگان «خودجوش» این شعارها معمولاً از ادبیات فتنه، حمایت از آمریکا و ارتباط با انگلیس استفاده می کردند. همزمان، دولت اصلاحات نیز مورد نوازشی همسو با جریانات فوق الذکر قرار گرفت؛ نعمت زاده به نمایندگی از این دولت مورد حملات واقع شد و جریان شرکت دارویی و میزان دارایی های او و حضورش در هیئت مدیره شرکت های پتروشیمی، تبدیل به بحث روز شد. البته این حرکت هم به دلیل نبود وجه عمومی وتخلف دولتی به طور کلی از روند رسانه ای خارج شد تا اینکه نوبت به تیر آخر رسید: بحث برداشت 4 میلیارد دلاری مطرح شد.
گویا بناست با مطرح کردن این به ظاهر تخلف در اول هفته و درست در زمانی که قرار است بودجه بررسی شود و آنهم از زبان رئیس مرکز پژوهش های مجموعه ای رسمی، بار دیگر همانند جریان رای اعتماد به وزرای علوم، وزنکشی سیاسی خود را به رخ بکشد. پایداریچیها به همراه اصول گرایان در صحن مجلس خود را آماده جریان سازی می کردند اما ناگهان از جایی که انتظار نداشتند، ضربه خوردند: صدا و سیما. در حالیکه روز شنبه همزمان با آغاز پروژه تخلف سازی دولت عامدانه یا سهوا از سوی یک برنامه تلویزیونی سخنگوی دولت دعوت می شود و مجری جدید و جوان برنامه مشخصا در این خصوص سوال می کند، در هیچ کجای برنامه ریزی این اتاق فکر امحای تخلفات افشا شده مقامات پیشین و پرونده سازی برای مدیران کنونی نبود. جالب آنکه این بار نوبخت در جواب مجری، کمی ادبیات خود را عوض کرد ودیگر شبیه آن بیزینس من (تاجر) همیشگی که احتیاط را سر لوحه کارهای خود قرار می دهد، نبود.
وی گفت: این آقایان گویا نحوه برداشت از صندوق توسعه ملی را فراموش کرده اند. آخر چطور امکان دارد دولت بدون اخذ مجوز از این صندوق، برداشت کند؟ در صورتی که از همین مجلس چند نفر عضو هیئت مدیره هستند. سخنگوی دولت تصریح کرد: از نهادهای قضایی نیز افرادی عضو هستند؛ پس چطور امکان دارد دولت بتواند بدون اجازه و بدون اطلاع این نهادها، از این صندوق پول برداشت کند.
نوبخت افزود: ما این مقدار را در اسفندماه هزینه کردیم. این مبلغ را از فروش نفت خود تامین کردیم، معادل ریالی آن را از بانک مرکزی گرفتیم و مطابق معمول سهم 14 در صدی سرمایه گذاری نفت را دادیم. 2 درصد هم که از دولت قبل به عنوان عیدانه تعهدش طبق معمول به عهده دولت جدید بود را هم پرداخت کردیم و مابقی را نیز صرف هزینه های عمرانی کردیم.
این مقام دولت یازدهم تأکید کرد: ما هر موقع که خواستیم مجوز برداشت را از این صندوق دریافت کرده ایم، همانطور که با مجوز مقام معظم رهبری مبلغ 2 میلیارد دلار برای آبهای مرزی برداشت کردیم. وی یادآورشد: من به واقع نمی دانم هدف این افراد از مطرح کردن چنین مسایلی آنهم درست در این زمان که ما تحت فشارهای خارجی هستیم، چیست. انشالله که این افراد نمی دانند عواقب صحبت های بدون مدرکشان چیست که اگر مدرک داشته باشند، من خوشحال می شوم در حضور رسانه ها مدارک خود را ارائه کنند و ما هم بالطبع مدارک خودمان را ارائه کنیم تا حقایق معلوم شود. سخنگوی دولت ادامه داد: کسانی که این صحبتها را مطرح کرده اند، باید از دولت و ملت معذرت خواهی کنند. با شناختی که من از دولت دارم، می دانم که دولت آنها را می بخشد اما مردم را نمی دانم.