-
پنجشنبه, ۴ دی ۱۳۹۳، ۰۷:۲۴ ب.ظ
-
۷۱
روزنامه لبنانی« الاخبار» در شماره امروز (پنجشنبه) خود جزئیاتی از این دیدار را که شنبه 15 آذر ماه گذشته در بیروت پایتخت لبنان برگزار شد، منتشر کرده است.
الاخبار با این پرسش ها که « ابتکار عمل روسیه و حدود آن برای حل سیاسی بحران سوریه چیست؟با دیگر ابتکارعمل ها که در پشت پرده سیاست های منطقه ای و بین المللی مطرح است، چه مشترکاتی دارد؟ سید حسن نصرالله به نماینده رییس جمهوری در دیدار اخیر چه گفت؟»نوشت که ابتکار عمل روسیه همچنان مبهم است و چه بسا باید این گونه باشد تا شرکت کنندگان در گفت وگوهای آینده نمایندگان نظام سوریه و مخالفان در مسکو فرصت کافی داشته باشند.
در میان مخالفان « کمیته هماهنگی» و« حزب اراده مردمی» بر مرجعیت نشست با نظام سوره موسوم به « ژنو یک» تاکید دارند اما مخالفان هتل نشین در خارج و همدستان تروریستی تکفیری هر راه حلی را به کنار رفتن بشاراسد پیونده زده اند.
الاخبار نوشت که « این شرط را سعودی ها مطرح کرده و گفته اند حتی اگر نظام سوریه را با شرایط موجود از نظر قانون اساسی ، سیاسی ، نظامی و امنیتی بپذیریم اما شخص بشار اسد باید کنار برود».
این روزنامه افزود: در مقابل سعودی ها ، قاهره ، امان و دیگر پایتخت ها حتی برخی پایتخت های کشورهای عربی حوزه خلیج فارس دارای افکاری واقعی هستند و بشار اسد را به عنوان رییس جمهوری سوریه به رسمیت می شناسند و خواستار تقسیم اختیارات رییس جمهوری با دولت وحدت ملی شده اما تاکید دارند که اختیارات دفاع ، امنیت و سیاست خارجی همچنان باید در دست بشار اسد باشد.
الاخبار با بیان اینکه« نقطه مشترک همه ابتکار عمل ها این است که بحران سوریه باید در سال 2015 از طریق سیاسی حل شود»، نوشت که گویا ابتکار عمل مسکو زیربنای راهکار سیاسی حل بحران سوریه و برگزاری گفت وگوهای آرام قرار گرفته است.
این روزنامه لبنانی اضافه کرد: تحریم ها ، بحران اوکراین ، قیمت نفت از جمله عوامل فشار بر روسیه بوده اند تا برای رسیدن به راه حل مسکو امتیازاتی به مخالفان نظام سوریه بدهد.
الاخبار تصریح کرد: در مثلث سیاست خارجی روسیه، ولادیمیر پوتین ، « سرگئی لاوروف» وزیر خارجه و بوگدانوف معاون او اختلاف لهجه در قبال روسیه مشاهده می شود، اما پوتین که تصمیم گیر نهایی است، قاطعانه و نامحدود از نظام سوریه حمایت می کند و بشار اسد را رییس جمهوری قانونی این کشور و مورد تایید اکثریت مردم می داند.
این روزنامه لبنانی با اشاره به «همپیمانی و روابط مسکو و تهران و حمایت نظامی و اقتصادی آنها از دمشق و تلاششان برای حل سیاسی بحران سوریه » نوشت که برای روسیه نظر دبیرکل حزب الله لبنان در پرونده سوریه نیز اهمیت زیادی دارد.
الاخبار سه دلیل اصلی اهمیت نظر سید حسن نصرالله برای روسیه را اینگونه توضیح می دهد: اول اینکه گفت وگو با سید حسن نصرالله یعنی گفت وگو با مرد مقاومت و یک سیاستمدار بسیار صادق و نه یک دیپلمات، دوم همپیمان بودن او با دمشق و تهران که قطعا کلمه سر را در اختیار دارد و سوم اینکه حزب الله یک قدرت اصلی در جنگ علیه تروریسم در سوریه ،عراق و لبنان است. همه اینها او را به شریکی مهم و بزرگ درهر راهکار برای حل سیاسی بحران سوریه تبدیل کرده است.
** 3 خط قرمز
روزنامه لبنانی الاخبار با اشاره به سه خط قرمز« دولت سوریه و گزینه های راهبردی آن ، ارتش سوریه و بشار اسد به عنوان رییس جمهوری سوریه» به دیدار اخیر بوگدانوف با سید حسن نصرالله در چارچوب سفر منطقه ایش از جمله لبنان اشاره کرد تا بتواند با مواضع و دیدگاه های دبیرکل حزب الله در باره سوریه بویژه بشار اسد آشنا شود.
الاخبار نوشت: سید مقاومت بدون حاشیه روی و کمترین تردیدی به بوگدانوف گفت که حزب الله وارد نبردعلیه تروریسم و دفاع از سوریه یعنی دولت سوریه و اختیارات راهبردی آن شده است اما بشار اسد خط قرمز است و او باید در هر راه حل حاضر باشد.
این روزنامه لبنانی درباره دلایل حمایت بی چون و چرای دبیرکل حزب الله لبنان از بشار اسد رییس جمهوری سوریه نوشت: اول اینکه، بشار اسد همواره یک رهبر مقاوم بوده اما اکنون بعداز 4 سال جنگ، به نماد مقاومت و محور مقاومت تبدیل شده است، نمادی که یک ارزش معنوی بسیار بزرگی دارد.
الاخبار اضافه کرد: دوم اینکه ، بشار اسد با دیدگاه ها و توجهاتش به نماد سوریه تبدیل شده و رهبری است که توانسته جنگ علیه تروریسم را اداره کند. سوم اینکه بشار اسد نماد وحدت سوریه است و به یک طایفه ، منطقه ، دین و حزب سیاسی تعلق ندارد.
این روزنامه لبنانی خاطرنشان کرد: چهارم اینکه بشار اسد از زمان اشغال عراق توسط آمریکا در سال 2003 همواره توسط واشنگتن تهدید شده و به او گفته شده است در صورتی که از راهبرد ایستادگی در مقابل غرب واسراییل، اصرارش بر حفظ رابطه با ایران، حمایت از مقاومت و ایستادگی در مقابل تحریم و محاصره وضع شده از سال 2005 برندارد ، سرنوشت سوریه همانند عراق خواهد شد.
الاخبار تصریح کرد: بشار اسد به دلیل ایستادن در کنار لبنان و غزه در جنگ های اسراییل علیه آنها درسال های 2006 و 2009 و اخیرا رهبری نبرد سوریه با تروریسم از سال 2011 نه فقط به عنوان رییس جمهوری سوریه بلکه نزد محور و اهالی مقاومت درمنطقه به جایگاهی رفیع دست یافته و اینها هم باعث عصبانیت واشنگتن شده است.
این روزنامه لبنانی تاکید کرد: بوگدانوف با آگاهی از این سه خط قرمز از دیدار با سیدحسن نصرالله خارج شد و تحت سقف این خطوط قرمز ابتکار عمل مسکو را به سوری ها ارائه و تاکید کرد که گفت وگوهای سوری - سوری بدون شرط و شروط برگزار خواهد شد و نمی توان ازاین خطوط قرمز عبور کرد.
منبع: ایرنا