هاشمی کم کسی نیست، او به وزیر خارجه امام مشهور بود!

  • ۱۲۷
رئیس تولیت آستان امام خمینی(ره) با بیان اینکه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی کم کسی نیست، گفت: ایشان به خاطر تبلیغ امام میان حوزویان در قم به وزیر خارجه امام مشهور بود.


حجت الاسلام سید حسن خمینی که به منظور شرکت در سومین یادمان رحلت عالم مجاهد، آیت‌الله حاج شیخ محمد هاشمیان به رفسنجان سفر کرده بود، در جمع فعالان سیاسی استان کرمان اظهار داشت: در فرهنگ اسلام تقوا و سابقه ایمان معیار تمایز میان افراد شناخته می‌شود؛ چنان که در قرآن نیز کسانی که قبل و بعد از فتح ایمان آورده‌اند یکسان تلقی نشده‌اند. 
 
وی با اشاره به آیات سوره فتح، گفت: بنابر آیات سوره فتح، وقتی باد به پرچم می‌خورد، مردم فوج فوج می‌گرویدند که ارزشمند است، اما ایمان کسانی که قبل از فتح، در دوره غربت پیامبر(ص) و در حالی که آن زمان خبری از حتام دنیا نبود، متفاوت است. 
 
رئیس تولیت آستان امام خمینی(ره) با اشاره به سختی‌های پیامبر(ص) در آغاز انجام رسالت خویش و تفاوت میان ایمان آورندگان در دوران سختی‌ها و مومنین پس از فتح پیامبر(ص) متذکر شد: امروز هم اگر کسانی از امام سخن می‌گویند خوب است، اما امروز بیان این حرف‌ها ساده است؛ زیرا از امام گفتن دیگر حبس و شکنجه ندارد و وضعیت آنان متفاوت با کسانی است که نه چشم‌اندازی از آینده داشتند و نه منصب و اموالی پیش رویشان بود. 
 
وی یادآورد شد: آیت‌الله شیخ حسن صانعی از قدیمی‌ترین یار امام نقل می‌کنند که وقتی امام تبعید شدند، من و پدرت (مرحوم سید احمد خمینی) روزها در خانه می‌نشستیم، اما کسی در آن خانه را هم نمی‌زد. در نجف هم کسانی که الان هم هستند، وقتی امام به حرم امیرالمؤمنین(ع) می‌رفتند به ایشان پشت می‌کردند. 
 
رئیس تولیت آستان امام خمینی(ره) با تأکید بر این‌که کسانی که بنای ارزش‌گذاری دارند باید حواسشان به این تمایز باشد، گفت: البته همراهان بعد از فتح، آدم‌های بدی نیستند مخصوصا این که برخی از آن‌ها جوان هستند و آن زمان نبودند. اما برخی از کسانی که تازه از راه رسیده‌اند، با بمباران تبلیغاتی برخی چهره‌های قدیمی را منکوب می‌کنند. به عنوان مثال آیت‌الله هاشمی رفسنجانی کم کسی نیست. او زیر تیغ اعدام رفته بود و با لطف خدا از زیر تیغ بیرون آمد. ایشان به خاطر تبلیغ امام میان حوزویان در قم به وزیر خارجه امام مشهور بود. اکنون ممکن است اختلاف سلیقه‌ای پیش بیاید اما اینکه از ابتدا کسی را نفی کنیم صحیح نیست. 
 
سید حسن خمینی افزود: مرحوم هاشمیان نیز از مومنین قبل از فتح است که شخصیت بسیار ارزشمندی بودند. ایشان چه در نوق و بهرمان و چه در قم در بحث زنده نگه داشتن وجوهات دفتر امام نقش پر رنگی داشتند و یکی از منابع ادامه مبارزات، وجوهاتی بود که رفسنجان سهم مهمی از آن داشت و در این میان شیخ عباس پورمحمدی نیز نقش مهمی در ادامه مبارزات در رفسنجان ایفا می‌کرد. 
 
رئیس تولیت آستان امام خمینی(ره) با بیان این که امام را باید از نگاه همین یاران امام بشناسیم به موضوع امام تاریخی و امام تاریخ‌ساز پرداخت و گفت: امام تاریخی دیروز ما را ساخت و امام تاریخ‌ساز، فردای ما را. ما به امام به عنوان مشعل آینده راه نیاز داریم نه به عنوان خاطره گذشته. امام مانده درگذشته را باید به او ادای دین کنیم و از این لحاظ او به ما محتاج است اما در مورد امام تاریخ‌ساز، ما به او محتاجیم و اوست که دست ما را می‌گیرد. 
 
سید حسن خمینی با بیان این که امام به عنوان یک مکتب تلاقی سه آرزوی دیرینه استقلال، آزادی و دین‌داری است، تاکید کرد: باید مراقب بود که نه استقلال فدای آزادی نه دینداری فدای آزادی و نه آزادی فدای دینداری شود، زیرا تفکر امام در بردارنده تمام این سه بعد است؛ اما گاهی اوقات فقط به یک بعد توجه می‌شود. 
 
وی با بیان این که اسلام ما کاریکاتوری است، گفت: از دید پیامبر برخی گناهان از برخی دیگر بزرگترند، اما در جامعه امروز ما این گونه نیست. در اندیشه پیامبر اکرم(ص) شرب خمر کجا و آبروی مومن کجا؟ تهمت و دروغ کجا و بی‌حجابی کجا؟ لذا برای یک دیدار ممکن است شرب خمر مهم باشد و با کسی که این کار را انجام می‌دهد رفاقت نکند اما با کسی که غیبت می‌کند زندگی هم می‌کند. این فرد دینش کاریکاتوری شده است اما امام این گونه نبود و اگر کسی غیبت می‌کرد، انگار هزار بار شرب خمر کرده و اگر کسی تهمتی می‌زد، انگار بدترین کارها را انجام داده است. 
 
وی ادامه داد: مراقب باشیم به بهانه آزادی، دینداری و به بهانه دینداری؛ آزادی های مشروع مخدوش نشود و به بهانه آزادی، استقلال سیاسی از بین نرود. 
 
وی یاد آور شد: همواره در سده‌های اخیر، قدرت‌های خارجی در کشور ما موثر بودند، اما امروز یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب، استقلال سیاسی است. البته باید مراقب باشیم که به بهانه استقلال، آزادی از بین نرود، زیرا آزادی نقد و سخن یکی از دستاوردهای انقلاب است. 
 
یادگار امام تاکید کرد: دینداران جامعه باید بیش از همه دغدغه ابعاد متعدد اندیشه امام را داشته باشند و اندیشه امام را به عنوان پلی که هر کدام از پایه‌های آن جای خود را دارند به آن نگاه کنند که به امام تاریخ‌ساز نیاز داریم که راه را به ما نشان دهد. 
 
سید حسن خمینی با تاکید بر این که مومنین قبل از فتح را فراموش نکنیم، با روایت خاطره‌ای از حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خمینی گفت: مرحوم ابوی ما در یکی از وصیت‌های خویش هنگامی که با ایشان صحبت می‌کردم، با اشاره به چند نفر از یاران امام که برخی از آنها امروز از دنیا رفتند، گفت که مراقب این‌ها باشید؛ این‌ها روزی دور امام در نجف آمدند که هیچ قدرت، منصب، بارگاه و پولی در کار نبود و اگر اینها آن روز نبودند، امام در نجف غریب بود. اتفاقا آن روز که ایشان سخن می‌گفت، از دید من برخی از آن افراد با ابوی من بد کرده بودند اما پدرم بر مراقبت و توجه به آن افراد تاکید کردند. 
 
وی ادامه داد: البته این مومنین قبل از فتح ممکن است زبان‌شان تلخ باشد زیرا اگر اهل مماشات بودند در همان زمان مبارزات این کار را می‌کردند. آنها نسبت به هر نکته منفی زبانشان تند است و اگر این ویژگی‌شان نبود، از همان روز نخست به جایی می‌رفتند که قدرت و منصب بود.
منبع: فارس
تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.
hansen_html_code