-
سه شنبه, ۱۸ آذر ۱۳۹۳، ۱۰:۰۴ ق.ظ
-
۷۳
دکتر ذکیانی معاونت فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی در مراسم گرامیداشت روز دانشجو که به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی در تالار شهید بهشتی دانشکده حقوق و علوم سیاسی این دانشگاه برگزار شده بود گفت: اگر اجازه صحبت ندهیم و از یک سوال برآشفته شویم دولت اعتدال سیلی محکمی خواهد خورد و افراط و تندروی بدتر از دولت قبلی جای آن را خواهد گرفت.
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی جماران معاونت فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی ضمن تبریک به مناسبت روز دانشجو در این مراسم گفت: سال گذشته در حالیکه دور از باور بود انتخابات ریاست جمهوری شکل گرفت و خیلیها نتیجه آن را باور ندارند. بیرون آمدن نام آقای روحانی از صندوق اتفاق عظیمی بود.
این استاد فلسفه افزود: اسفند و فروردین سال 58 هر کس نزد امام (ره) میرفت امام این جمله را تکرار میکرد که من به جمهوری اسلامی رأی میدهم نه یک کلمه کم نه یک کلمه زیاد. امام 52 مرتبه این کلمه را تکرار کرد. آن موقع شاید ما معنی این موضوع را نمیفهمیدیم اما اتفاقی که سال گذشته در انتخابات ریاست جمهوری رخ داد ما را متوجه کرد.
معاون فرهنگی دانشگاه علامه تأکید کرد: جمهوری اسلامی ساختاری دارد که یکباره اتفاقی رخ میدهد که باورش سخت است و اگر چیزی جز جمهوری اسلامی وجود داشت چنین اتفاقی رخ نمیداد.این ماجرا اتفاقی نبود و در ساختار جمهوری اسلامی چنین چیزی وجود دارد. وی با اشاره به اینکه اتفاقات سال گذشته اتفاقی نبود، یادآور شد: در ساختار جمهوری اسلامی چنین چیزی محقق میشود در چنین روندی و در کشوری با چنین نظامی باید انتقاد پذیر باشیم و انتقادات را بپذیریم.
ذکیانی افزود: در دوره اصلاحات پروژه عبور از خاتمی مطرح شد که این امر افراط و زیادهروی بود و از این افراط دولت نهم بیرون آمد.
ذکیانی با اشاره به اینکه باید اعتدال را رعایت کنیم و مخالف خود را تحمل کنیم، ادامه داد: همه باید حق صحبت کردن داشته باشند کسانی که نظام را میخواهند قطعا دغدغهها و نگرانیهایی دارند بنابراین باید مسیر و بستر گفتگو برای همه علاقه مندان نظام باز باشد.
این استاد فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه انقلاب به سادگی به دست ما نرسیده است، ادامه داد: بنابراین برای ادامه حیات آن باید زمینه و بستر گفتگو را برای مخالفین نیز فراهم کرد و اعتدال را رعایت کنیم. وی با بیان اینکه خودانتقادی بزرگترین ثمره جمهوری اسلامی است، افزود: ما باید انتقادپذیری را یاد بگیریم. وی گفت:اعتدال جزء ضروری ترین نیازها است و باید اجازه داد همه صحبت کنند نباید از انتقاد دیگران ناراحت شد.
مشاور و معاون دانشگاه علامه با اشاره به اینکه راست و چپ ندارد. اگر اجازه صحبت ندهیم و از یک سوال برآشفته شویم و اجازه صحبت به مخالفین خود را ندهیم اعتدال سیلی محکمی خواهد خورد و وضعیتی بدتر از گذشته پیش خواهد آمد، افزود: سیاست یک گروه در درگیری و افراط و تفریط است. بنابراین باید به گونهای رفتار کرد و شعار داد در آن منطق گم نشود. وی اظهار داشت: یک عده میگویند حتما باید شعاری داده شود و مرگی فرستاده شود. آنها می خواهند منطق در میان این شعارها گم شود زیرا حیاتشان در غوغا است. وی تصریح کرد: تست کردن فضای اعتدال و گفتوگو از ضروریترین کارها است. برخیها میخواهند به هر کس که میخواهد صحبت کند یک مارک فتنه بچسباند. ای کاش یک پروژه به اسم فتنهزدایی ایجاد شود. ذکیانی با اشاره به اینکه به نظر میرسد هر کسی که میخواهد مخالف صحبت کند مارک فتنه به او میچسبانند، افزود: کاهش پروژه فتنهزدایی ایجاد شود تا هر کسی و هر فردی میخواهد مخالف ما صحبت کند انگ فتنه به او چسبیده نشود.
ذکیانی ادامه داد:تا کی بنا است هر کسی که در ذهن ما نیست یک اسم فتنه به آن بچسبانیم و اجازه صحبت به او ندهیم. وی افزود: نظام نیاز به همه دارد، نیاز است کسانی که مخالف نظام نیستند نظرات خود را بدهند. وی در خاتمه اظهار داشت: انتقادی که با فحش و توهین همراه باشد اثری نخواهد داشت ولی اگر انتقاد با کارشناسی باشد اثرگذار است.