-
يكشنبه, ۱۶ آذر ۱۳۹۳، ۰۶:۲۲ ب.ظ
-
۱۱۳
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دانشجو و دانشگاه دیدهبان جامعه است که آژیر خطر را میکشد، تاکید کرد: نقد قدرت لازم است و حکومتها نیاز به نقد دارند وگرنه فاسد میشوند.
علی مطهری در مراسم روز دانشجوی انجمن اسلامی دانشگاه تهران که در تالار شهید چمران دانشکده فنی در حال برگزاری است، گفت: روز دانشجو را به شما دانشجویان که حضور پر ازدحامتان برای من غیره منتظره بود تبریک میگویم.
وی با گرامیداشت شهدای ۱۶ آذر سال ۳۲ اظهار داشت: اگر شرایط آن روزها را در نظر بگیریم، حرکت و اقدام آن شهدا که سه ماه و نیم بعد از کودتای ۲۸ مرداد بود، بیشتر به ارزش کارشان پی میبریم که جرقهای در تاریکی بود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حرکت دانشجویان د ر۱۶ آذر ۳۲ در واقع نوری در ظلمت بود یادآور شد: میتوان گفت که حرکت آنها همانند واقعه کربلا بود چراکه واقعه کربلا جرقهای در تاریکی بود در حالی که توده مردم متوجه از بین رفتن محتوای دین نبودند امام حسین (ع) میدید که اثری از اسلام پیامبر (ص) نیست و از آن، شعار و ظاهری باقی مانده هر چند که ممکن است اذان و صفای نماز جماعت پر شورتر شده باشد.
مطهری با تاکید بر اهمیت جنبش دانشجویی تصریح کرد: دانشجو و دانشگاه دیدهبان جامعه است که آژیر خطر را میکشد. در ابتدای انقلاب این سوال مطرح بود که آیا نیازی به جنبش دانشجویی است یا خیر؟ پاسخ مثبت است نقد قدرت و حکومتها لازم است و حکومتها نیاز به نقد دارند وگرنه فاسد میشوند.
وی با اشاره به حدیثی از امام علی (ع) خاطر نشان کرد: شهید مطهری در کتاب پاسخ به نقدهای کتاب مسئله حجاب میگوید هر که در جایگاه غیر قابل نقد و انتقاد بایستد هم خود و هم جامعه را فاسد میکند.
عضو فراکسیون رهروان ولایت با تاکید براینکه جنبش دانشجویی باید شرایط نقد را در خود فراهم کند ابراز داشت: قشر دانشحو نقاط مثبت و منفی دارد. اولا دانشجو فرصت خوبی برای رصد امور شرایط کشور دارد، دوم اینکه در سنین جوانی است و روحیه نشاط و عدالت خواهی در او شدید است و همچنین از هوش و استعداد خوبی برخوردار است. نقاط منفی جنبش دانشجویی نیز این است که به دلیل جوانی ممکن است احساساتش بر عقل غلبه پیدا کند و ابزار دست گروههای سیاسی شود و همچنین دچار علم ناقص و جهل مرکب شود.
وی گفت: دانشجو و دانشگاه میتواند نقش یک اسوه را بازی کند اما اسوه باید خود پاک باشد. دانشجو همواره رصدکننده اوضاع اجتماع است و کسی که رصدکننده اوضاع باشد خود از این ملت و انقلاب است.
مطهری ادامه داد: وجود ولی فقیه خود یک نور هدایت است اما بودن ولی فقیه هیچ وظیفهای را از ما نمیکاهد و باید بدانیم اگر کاهلی کنیم٬ انقلاب ما به انقلاب صدر اسلام شبیه میشود و باید دانست انقلاب ما همانند انقلاب فرانسه و روسیه نیست و باید انقلاب خود را آسیبشناسی کنیم به طوری که سه آسیب در انقلاب به وجود آمده که باید تصحیح و اصلاح شود.
مطهری ادامه داد: اول اینکه نقد ولایت فقیه را که بعضیها غیردموکراتیک جلوه میدهند باید مد نظر داشت به طوری که مشکل از برخی ولایتمداران است نه ولایت فقیه.
نماینده مردم تهران گفت: مشکل دوم اینکه بعضیها با مشکلاتی که به وجود میآورند درصدد هستند تا یک بتی را از طرف موافق خودشان که هوادار آن هستند٬ بسازند و آنها غیرقانونی شخصی را که هیچ وجه مثبتی ندارد بزرگ میکنند.
وی ادامه داد: باید دانست که اگر نقدی در حوزه رهبری پیش میآید باید از حدود خود خارج نشویم. به طوری که سیره رهبری انتقاد پذیر است اما ما باید جایگاه رهبری را حفظ کنیم و ایشان هم خودشان از نقد و انتقاد ناراضی نیستند.
وی ادامه داد: دوم برداشت غلط ما از مسالهای به نام عبارت حفظ نظام است. به طوری که تمامی عزیزان کارهایی را میکنند که عملکرد آنها را توجیه میکند که متاسفانه این مساله در میان مسئولان امنیتی و اطلاعاتی ما در سالهای قبل وجود داشته است و برخی افراد به نام حفظ نظام، اصول و قانون اساسی نظام را زیر پا گذاشتهاند و این کاملا غلط است. به طوری که در بندهای قانون اساسی ما، تفهیم اتهام به متهم و بازداشت غیرقانونی نهی شده است که در قضیه ستار بهشتی هم این موضوع وجود داشت که بنده از آن دفاع کردم و جلوی ظلم ایستادم اما برخیها گفتند که حفظ نظام مهمتر از این مساله است و البته بنده با آن مخالفت کردم.
مطهری اظهار داشت: باید از انتقادها استقبال کنیم و این فضایی که اگر کسی یک انتقادی میکند و آن را ضدنظام و منافق و برانداز میخوانند باید برچیده شود. همانطور که در قانون اساسی کشورمان هم آمده است که اصل بر برائت است.
نماینده مردم تهران گفت: در خصوص استقبال انتقادها در میان مسئولین اظهار داشت: باید از انتقادها استقبال کنیم و این فضایی که اگر کسی یک انتقادی میکند و آن را ضدنظام و منافق و برنداز میخواند باید برچیده شود. همانطور که در قانون اساسی کشورمان هم آمده است که اصل بر برائت است.