انتخابات سال88 یک انتخابات باخت باخت بود

  • ۱۲۲

دکتر محمدرضا عارف طی سخنرانی به مناسبت مراسم روز دانشجو و 16 آذر در دانشگاه شهید بهشتی گفت: معتقدم دیگر نمی توانیم انتخاباتی مانند سال 88 برگزار کنیم و دیگر انتخاباتی مانند آن برگزاری نمی شود. عارف با اشاره به اینکه نباید درباره انتخابات سال آینده پیش‌داوری کرد افزود: مجلس جایگاه مهمی دارد و نماد مشارکت مردم است و ما باید به دنبال مجلسی مقتدر٬ متخصص و کاردان باشیم و نمایندگانی به مجلس بیایند که دغدغه‌شان فقط شهر و بخش و منطقه خودشان نباشد.
انتخابات سال88 یک انتخابات باخت باخت بود

عارف با اشاره به لزوم ورود اصلاح‌طلبان در مجلس گفت: از ماه‌ها قبل اعلام کردیم اصلاح‌طلبان در مجلس شرکت کنند و ما اصلا نگران بعضی ردصلاحیت‌ها که امکان دارد درباره انتخابات مجلس سال آینده انجام شود نیستیم زیرا اصلاح‌طلبان آنقدر نیرو دارند که جای نگرانی نیست. وی با اشاره به اینکه باید اصلاح‌طلبان به دنبال مشارکت حداکثری و همچنین جذب طیف خاکستری جامعه برای رای‌دادن باشند٬ گفت: معتقدم طیف اصلاحات باید با یک لیست سیصد نفره در کشور شرکت کند و همچنین این شرکت نیز باید براساس خرد جمعی باشد. وی درباره شرکت خود در انتخابات گفت: نظر من نظر تابع جمع است و اگر جمع خردورزان اصلاح‌طلبان تایید کنند که من باید در انتخابات شرکت کنم٬ حتی اگر خودم علاقه نداشته باشم باز هم به نظر جمع اهمیت می‌دهم. این سخنان عارف با تشویق شدید دانشجویان همراه شد.

عارف با اشاره به شهدای دانشجو در روز 16آذر گفت: 16 آذر فرصت مناسبی است که دانشجویان با ارزیابی عملکرد خود در راه پیشرفت نظام و کشور حرکت کنند. 16 آذر روزی است که دانشجویان و جنبش دانشجویی باید بررسی کنند که چکار کرده اند و چه کار باید بکنند؟ وی ادامه داد: باید با نقد عملکرد جنبش دانشجویی به سمتی حرکت کنیم که این جنبش راه تعالی را طی کند. عارف با اشاره به اینکه 16 اذر روز دانشجو و روز تقدیر از دانشجو است گفت: امروز هفت دهه از عمر حنبش دانشجویی می‌گذرد و به نظر من می‌توان جنبش دانشجویی را به دو دوره 35 ساله تقسیم کرد. دوره اول از زمان تشکیل تا سال 57 و دوره دوم از سال 57 تا امروز است. در دوره اول رویکرد دانشجویان بیشتر فعالیت صنفی و مدنی بود. اما بعد از کودتای 28 مرداد 32 شرایط فرق کرد و از زمان کودتا تا 16 آذر حوادث بسیاری اتفاق افتاد که دانشجویان نقش تاثیرگذاری داشتند. وی با اشاره به سه رویداد محاکمه مصدق، تجدید روابط 

اصلاح‌طلبان آنقدر نیرو دارند که جای نگرانی نیست

دولت ایران با انگلیس و دعوت نیکسون گفت: نخستین تظاهرات علیه دولت بعد از کودتا توسط دانشجویان انجام شد و بعد در 14 آذر تظاهرات پرشوری شکل گرفت و در 15 آذر این تظاهرات از درون دانشگاه به خیابان‌های اطراف و میدان ولیعصر کشیده شد و به همین دلیل در 16 آذر لشکر دو زرهی به دانشگاه وارد شد و به دانشکده فنی حمله کرد و در نتیجه آن سه دانشجو شهید شدند.

وی با اشاره به روحیه استکبار ستیزی و استعمارستیزی دانشجویان قبل از انقلاب گفت: از 15 خرداد دانشجویان به نهضت امام خمینی پیوستند و از آن زمان تا امروز همیشه پشتوانه نظام و انقلاب بودند بعد از انقلاب بعد از سال 57تا امروز دانشجویان رویکرد شفاف و روشنی داشتند و عملکردشان مشخص است. وی ادامه داد: آرمان‌خواهی٬ عدالت‌طلبی و تلاش برای تثبیت انقلاب اسلامی از جمله اهداف دانشجویان بعد از انقلاب بوده و دانشجویان هر جا نیاز بوده در عرصه‌های مختلف انقلاب اسلامی همچون جهاد سازندگی،‌انقلاب فرهنگی و هشت سال دفاع مقدس حضور پرشوری داشتند.

عارف با اشاره به وضعیت فعالیت‌های دانشجویی در سال‌های گذشته گفت: در دهه سوم و در میانه دهه 80 رکود نسبی بر دانشگاه حاکم شد و فضای امنیتی به وجود آمد و امکانات در دست یک گروه خاص قرار گرفت. وی ادامه داد: امروز باید تلاش کنیم با کمک جنبش دانشجویی به سمت رشد کشور و تبدیل شدن به قطب علمی در منطق حرکت کنیم که این اهداف با نقادی٬ خردورزی و توجه به مسائل حساس کشور عملی می‌شود. عارف با اشاره به اینکه امروز از هر صدهزار نفر، شش هزار نفر در کشور دانشجو هستند گفت: دانشجویان سرمایه عظیمی هستند که آرمان گرایی و عدالت خواهی اصلی ترین محور آنهاست. اما باید متوجه باشند که در این راه اخلاق را مد نظر قرار داشته باشند و تندروی نکنند. زیرا شاید تندروی در کوتاه مدت نتایجی برای آنها به دنبال داشته باشد اما در بلند مدت به ضرر آنهاست.

عارف با اشاره به اینکه دانشجویان همیشه گروه مرجع بوده‌اند٬ گفت: دانشجو باید انتقاد کند و خودش نیز باید روحیه نقد شدن داشته باشد اما متاسفانه در هشت سال گذشته فضای نقدشوندگی و نقدکردن از دانشگاه رفته بود. وی ادامه داد:ما باید به دنبال تعامل با گروه‌های مختلف و به خصوص تعامل با مردم باشیم و با جذب حداکثری باید به دنبال گفت‌وگو باشیم و هیچ کدام از ما نباید دیگری را تمسخر و هو کنیم و فضای هو کردن باید در کشور از بین برود. 

عارف در پاسخ به سوالی پیرامون نظرش در رابطه با امریکا گفت: نظر من در رابطه با امریکا همان نظر قانون اساسی و تصمیم مقام معظم رهبری است و هر چه تصمیم ایشان باشد دولت عمل می‌کند. وی 

گروهی انگار نمی‌خواهند در داخل دانشگاه و بیرون آن پیام انتخابات سال 92 را دریافت کنند

همچنین در پاسخ به وسالی پیرامون وضعیت اقتصادی ایران با توجه به قیمت نفت گفت: متاسفانه از زمانی که نفت در ایران کشور کشف شد ما را به اشتباه کشور پولدار نفتی طبقه‌بندی کردند در حالی که تمامی سرمایه ما از نفت گاز و سایر منابع زیر زمینی سه هزار میلیارد بشکه بیشتر نیست. عارف افزود: مزیت اصلی کشورمان نیروی انسانی است و ثروت اصلی ما نیروی انسانی و دانشجویان هستند. 

عارف در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با وزیر جدید علوم گفت: من فرهادی را از ابتدا می‌شناختم و تفکر ایشان برگرفته از تفکر اصلاحات است و همین که ایشان با رای بالایی انتخاب شد بسیار جای خوشبختی دارد. وی ادامه داد: متاسفانه همچنان حرکات تند در دانشگاه ها وجود دارد و فضای دانشگاه ها امنیتی است و گروهی انگار نمی‌خواهند در داخل دانشگاه و بیرون آن پیام انتخابات سال 92 را دریافت کنند.
وی ادامه داد: دولت بر روی خواسته های رای دهندگان سال 92 ایستاده است زیرا معتقد است اگر مردم به صحنه نمی‌آمدند روحانی پیروز نمی‌شد به همین دلیل گروه رقیب به دنبال این است که فضای دانشگاه ها بسته باشد.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون انتخابات سال 88 و تعابیری که درباره نامزدهای انتخابات سال 88 می شود گفت: بهترین تعبیر درباره انتخابات سال 88 را مقام معظم رهبری گفتند و ما باید سخنان ایشان را در آن سال بخوانیم تا ببینیم در آن فتنه‌ای که گفته می‌شود چه کسانی بوده اند. عارف در پاسخ به انتقاداتی پیرامون عملکرد دولت روحانی گفت: اگر می‌خواهید فضا باز شود باید همدیگر را تحمل کنیم و انتظاراتمان از دولت باید منطقی باشد. دولت در راه خواسته‌های مردم هزینه‌های زیادی داده است و یکی از این هزینه‌ها برکناری فرجی‌دانا و رای نیاوردن 5 نامزد وزارت علوم است. وی با اشاره به اینکه از دانشجویان همیشه حمایت کرده است گفت: حمایت من از دانشجویان هیچ ربطی به سیاست ندارد من همیشه به دنبال این بودم که فضایی ایجاد کنیم تا به تعامل برسیم. کار علمی در دانشگاه‌ها و کار فرهنگی مانند کاشتن گندم نیست بلکه مانند کاشتن درخت گردویی است که از زمانی که آغاز کنیم تا زمانی که به نتیجه برسد چندین سال طول می‌کشد.

در این مراسم جمع زیادی از دانشجویان از صحبت‌های عارف استقبال کردند و به طرفدارای از اصلاحات حجت‌الاسلام خاتمی٬ دکتر حسن روحانی و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی شعار دادند. هر چند گروهی از نیروهای تندرو و خودسر قصد بر هم زدن جلسه سخنرانی را داشتند که با مدیریت عارف و خردورزی دانشجویان اصلاح‌طلب٬ توانایی این کار را نداشتند. گفتنی است هیات نظارت بر تشکل‌های دانشجویی جلوی پخش پیام تصویری خاتمی را گرفت. هر چند که در زمان پخش کلیپ روز دانشجو و در زمان نشان دادن تصاویر خاتمی و هاشمی رفسنجانی به شدت آنها را تشویق می‌کردند.

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.
hansen_html_code