مذاکرات مسقط چندان خوب پیش نمی‌رود

  • ۱۲۴

منابع مطلع به الحیات گفته‌اند که عقب‌گردی روشن در روند مذاکرات مشاهده می‌شود تا آن‌ جا که ممکن است گفت‌وگوها به شکست بینجامد.

مذاکرات ایران و ایالات متحده امریکا و نماینده اتحادیه اروپا در مسقط در حالی وارد روز دوم خود شده است که روزنامه الحیات، چاپ بیروت به نقل از منابع آگاه خود می نویسد که مذاکرات این دو روزه با وجود این که بسیار فشرده و حساس و تعیین کننده است، تا به این لحظه (زمان نوشتن این گزارش) چندان موفقیت آمیز نبوده است.

ایران با 1+5 باید تا 24 نوامبر بر سر توافق جامع به نتیجه برسند در غیر این صورت مجبور خواهند شد یا مذاکرات را تمدید کنند یا بپذیرند که مذاکرات به شکست بینجامد.

منابع مطلع به الحیات گفته اند که عقب گردی روشن در روند مذاکرات مشاهده می شود تا آن جا که ممکن است گفت وگوها به شکست بینجامد.

بر خلاف آن باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا در مصاحبه با شبکه خبری سی بی اس گفته که مذاکرات مراحل بسیار سختی را می گذراند و سپس پرسیده است: «آیا ممکن است در لحظه آخر شاهد یک اتفاق ناگهانی باشیم به گونه ای که ایران به آغوش جامعه جهانی باز گردد و به تدریج تحریم های آن لغو شوند و به اطمینان های مستحکمی برسیم و مطمئن شویم که به همه تعهدات عمل خواهد شد و ایران ناگهان به سمت گسترش سلاح هسته ای متمایل نخواهد شد؟»

اوباما در این مصاحبه ارسال نامه به رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران را نه تایید و نه رد کرد، اما گفت که هیچ ارتباطی میان پرونده هسته ای ایران با جنگ با داعش وجود ندارد. وی اظهار داشت: «من به روشنی در تمامی جلسه های بسته گفته ام که نباید به هیچ وجه مذاکرات هسته ای را به مساله داعش ربط دهیم.»

منابع موثق به الحیات گفته اند که روند مذاکرات در مسقط شاهد عقب گرد بوده به گونه ای که روند مذاکرات در هفته پیش بهتر بوده است.

این در حالی است که گفته می شود امریکایی ها امیدوار هستند که نامه باراک اوباما به رهبر معظم انقلاب از شکست مذاکرات جلوگیری کند. در عین حال برخی نیز بر این اعتقادند که کاخ سفید تلاش دارد از خبر انتشار نامه اوباما به رهبر ایران هم زمان با پیشبرد مذاکرات بهره برداری های سیاسی کند.

نخستین روز مذاکرات جان کری، وزیر امور خارجه امریکا با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان و کاترین اشتون، نماینده اتحادیه اروپا در هتلی در مسقط، پایتخت کشور سلطنتی عمان برگزار شد و ساعت ها به طول انجامید. ظریف قبل از آغاز این جلسه به طور جداگانه با کاترین اشتون و همتای عمانی خود، یوسف بن علوی گفت وگو کرده بود.

منابع آگاه به الحیات گفته اند که به نتیجه رسیدن مذاکرات نیازمند اراده سیاسی از سوی دو طرف است، چرا که مسائل فنی آن از سوی کارشناسان دو طرف به خوبی انجام شده و به نتیجه رسیده است.

قرار است این مذاکرات پلی برای رسیدن به توافق جامعه در مذاکرات نهایی که در 18 نوامبر در وین برگزار خواهد شد، باشد.

ظریف به محض رسیدن به مسقط به خبرنگاران گفته بود که محور اصلی گفت وگوها چگونگی لغو تحریم ها و پیگیری موضوع غنی سازی اورانیوم در داخل ایران خواهد بود. وی همچنین از غرب خواسته بود که درک کند که تحریم ها بخشی از حل نیستند بلکه بخشی از مشکل محسوب می شوند. ظریف همچنین گفته بود که دیدگاه های دو طرف بر سر برنامه غنی سازی اورانیوم ایران و چگونگی لغو تحریم ها همچنان از هم فاصله دارند علی رغم این که همچنان تلاش می شود تا گفت وگوها به نتیجه برسند. وی تاکید کرده بود اگر طرف مقابل اراده سیاسی داشته باشد امکان رسیدن به توافق وجود دارد.

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.
hansen_html_code