-
يكشنبه, ۱۸ آبان ۱۳۹۳، ۰۶:۴۱ ب.ظ
-
۱۵۰
نشنال ریویو در مقاله ای به تحلیل آخرین تحولات هسته ای پرداخته است .
نشنال ریویو در مقاله ای به تحلیل آخرین تحولات هسته ای پرداخته است . این مقاله البته همراه با توهمات غربی است اما به جهت حساسیت موضوع قابل مطالعه و بررسی است. مثلث انلاین این مقاله را با حذفیاتی منتشر می کند.
نشنال ریویو: مهلت ۲۴ نوامبر برای توافق هستهای ایران نزدیک است اما شرایط خوب نیست. حال که کمتر از سه هفته به این مهلت باقی مانده، ایران در مذاکرات موضع تندی اتخاذ کرده است. با اینکه برای دستیابی به توافق فرصت هست اما استراتژی کنونی پرزیدنت اوباما مشکلآفرین شده است.
روز گذشته وال استریت ژورنال گزارش داد که اوباما ماه پیش، چهارمین نامه محرمانه خود را به ایران نوشته است. بنا بر این منابع، این نامه با هدف تقویت کمپین مبارزه با داعش و تشویق به توافق هستهای نوشته شده است.
میتوان تصور کرد نامه نوشتن که ضرری ندارد؛ اما در واقع دارد. وال استریت به نقل از یک مقام ارشد کاخ سفید میگوید: "ما به ایرانیها پیامهایی دادیم... گفتیم هدف ما داعش است. ما این را به عنوان سکویی برای اشغال دوباره عراق یا تضعیف ایران نمیبینیم."
برخی تمایل دارند این نامه را به عنوان نرمش آمریکا قلمداد کنند. اما موضوع عمیقتری وجود دارد. در حالیکه که آمریکا از بیروت تا بغداد، از صنعا تا واشنگتن پیشنهاد دوستی میدهد، ایران نظر دیگری دارد بسیاری از مقامات نظامی آمریکا به خاطر تجربه شخصی نظر بدبینانه را دارند.
مسلما دیپلماسی جای خود را دارد. اما بین دیپلماسی و توهم فرق وجود دارد. بیشتر و بیشتر به نظر میرسد که ایران با مهارت تمام با آمریکا بازی میکند. این طور نیست که اوباما نباید برای رسیدن به یک توافق خوب امتیاز بدهد. باید این کار را بکند. اما اوباما با دادن امتیازات زیاد به ایران اشتباه می کند. یکی از خواستههای ایران در مذاکرات هستهای این است که راکتور آب سنگین اراک را که میتواند برای سلاح هستهای پلوتونیوم سوخت تولید کند نگه دارد. اینکه هنوز در مورد این خط قرمز مذاکره میشود نشانه خوبی نیست. از این مهمتر، برخورد کنونی کاخ سفید روحانی را به جای تقویت، تضعیف میکند.
وقتی ایران از رئیسجمهور آمریکا نامهای مضطربانه دریافت میکند، تشویق میشود توافق را با قواعد تهران پیش ببرد.
در حالیکه ایران به خاطر تحریمها و کاهش قیمت نفت تحت فشار قرار دارد، لازم است مذاکره کند. بنابراین مصلحتاندیشی ها به خاطر اقتصاد ایران است.
اوباما باید به مشکلات اقتصادی ایران توجه کند و دادن امتیازات را به خاطر سه دستورالعمل در قبال ایرانیها محدود کند. اول اینکه، آمریکا در عوض بازرسیهای بدونتاخیر، تعطیلی تجهیزات سلاح با ریسک بالا و محدود کردن سانتریفیوژها، به دنبال یک توافق است و اجازه فعالیتهای غنیسازی با درجه پایین را خواهد داد. دوم اینکه، آمریکا یک توافق بد را قبول نمیکند و اگر مهلت توافق بگذرد تحریمهای سختتری اعمال خواهد کرد. سوم، گزینه نظامی است که با اینکه بسیار پیچیده است اما هنوز روی میز است. جمهوریخواهان باید در مورد این گزینه از اوباما حمایت کنند.