ریف شمالی حلب: عقب نشینی داعش در عین العرب
، جدیدترین تحولات میدانی سوریه ظرف 48 ساعت گذشته حکایت از این دارد که ارتش سوریه تلاش خویش را بکار می برد تا پیش از آغاز فصل سرما در این کشور امنیت کمربند امنیتی دمشق و مناطق پیرامونی آن را بیش از پیش تامین کند، در حالی که از شمال سوریه و «راس العین» یا همان «کوبانی» خبر می رسد که مقاومت کُردها در برابر گروه تروریستی تکفیری «داعش» و درگیری های شدید میان دو طرف با رشادت های کُردها همچنان ادامه دارد و در این بین کُردها موفق شده اند، نقاطی را که در این شهر توسط تکفیری های داعشی تصرف شده بود، از آنها باز پس گیرند.
ریف شمالی حلب: عقب نشینی داعش در عین العرب
خبرهای رسیده از منطقه عین العرب حکایت از آن دارد که پیشروی گروه تروریستی تکفیری داعش در این شهر متوقف شده است و در این ارتباط منابع میدانی سوری مهمترین دلیل این امر را افزایش های عملیات های انتحاری از سوی نیروهای مردمی و کمیته های دفاع از کُردها می دانند که داعش را واداشته از بسیاری از نقاط شهر که آن را تصرف کرده بودند، عقب نشینی و حتی پیشروی در محورهای دیگر را متوقف کنند.
در این ارتباط این منابع در حالی که از بازپس گیری تپه و روستای «تل شعیر» در ریف غربی عین العرب توسط کُردها و غنیمت گرفتن سلاح ها و تجهیزات نظامی این گروه و مرکز فرهنگی عین العرب که 2 روز پیش توسط داعش تصرف شده بود، سخن می گویند، از ادامه درگیری ها بین کُردها و عناصر داعش در دو جبهه شرقی و جنوب غربی عین العرب هم خبر می دهند.
دختر 14 ساله مبارز کُرد که در یک عملیات انتحاری علیه داعش جان خود را فدا کرد
بنابر اظهار این منابع درگیری های روز سه شنبه در نزدیکی مسجد «الکبیر» در شرق عین العرب متمرکز و دیگر محورها شاهد درگیری های منقطع بود. در واقع گروهی از تروریست های تکفیری داعش صبح روز سه شنبه تلاش داشتند، یکی از نقاط شهر که تنها یک کیلومتر با مرکز عین العرب فاصله داشت، را تصرف کنند که با مقابله نیروهای کُرد و محاصره از سوی آنها مواجه شدند.
«هشام الشعلان» ملقب به «ابو انس»، یکی از 3 تکفیری سعودی به هلاکت رسیده در عین العرب
این درحالی است که منابع نزدیک که منابع نزدیک به داعش از هلاکت 3 تروریست سعودی در نبردهای شهر عین العرب به نام های «هشام الشعلان» ملقب به «ابو انس» و «ابو محمد النجدی» و «أبوعمر الخالدی» خبر دادند.
در عین حال روز گذشته را باید روز عملیات های انتحاری داعش شمرد که با مقاومت شدید کُردهای عین العرب مواجه است، به گونه ای که منابع میدانی از انجام 6 عملیات انتحاری به وسیله خودروهای بمبگذاری شده توسط داعش خبر دادند که منجر به انهدام کامل بیمارستان شهر شد. سامانه مسافربری شمال غرب کوبانی و گذرگاه مرزی بین عین العرب و اراضی ترکیه و یکی از مناطق نزدیک مرکز فرهنگی شهر عین العرب از دیگر نقاط مورد حمله انتحاری های داعش بود.
اما مناطقی از استان «حسکه»، در شمال شرقی سوریه و یکی دیگر از استان های کردنشین سوریه شاهد استقبال از شماری از پناهجویان کُرد منطقه عین العرب بود، این درحالی است که اهالی این استان به ویژه در مناطق شمالی آن، کمپین های کمک و یاری به اهالی عین العرب را تشکیل دادند.
در این ارتباط یکی از مسئولان استان حسکه اعلام کرد که از زمان آغاز حملات داعش علیه عین العرب که وارد بیست و ششمین روز خود می شود، 500 خانوار وارد این استان شده اند که اغلب در شهر راس العین اسکان داده شده اند.
نقشه غوطه شرقی دمشق
ریف دمشق: غوطه شرقی دمشق در دست ارتش
عملیات های گسترده ارتش سوریه و تداوم آنها در محور غوطه شرقی دمشق موجب شده تا ساکنان پایتخت به نحوی ملموس بهبود اوضاع امنیتی در دمشق و مناطق اطراف آن را احساس کنند، مناطقی که پیشتر همواره توسط گلوله باران های گروه های مسلح و حملات خمپاره ای و موشکی آنها تهدید می شد.
آزادسازی منطقه «عین ترما» در دمشق که تنها چند روز پس از آزادسازی کوی «الدخانیه» حاصل شد، از این جهت حائز اهمیت است که مهمترین و اصلی ترین نقطه حملات موشکی و خمپاره ای گروه های مسلح و تروریست ها علیه دو منطقه «جرمانا» و «الدویلعه» و برخی دیگر از مناطق پایتخت سوریه را تشکیل می داد و یکی از مهمترین کانون های تجمع و فعالیت گروه تروریستی موسوم به «جیش الاسلام» به سرکردگی «زهران علوش» بود که عناصرش هم اکنون به عمق غوطه شرقی دمشق فرار کرده اند.
در همین راستا دیگر یگان های ارتش سوریه نیز همچنان به عملیات خود برای آزادسازی کوی «جوبر» در جوار دمشق ادامه می دهند، عملیاتی که حدود یک ماه از آغاز آن می گذرد.
در واقع عملیات آزادسازی جوبر در 3 محور آغاز شد و به شدت دو گروه تروریستی «جیش الاسلام» و «جبهه النصره»، به عنوان مهمترین گروه های مسلط بر این کوی را غافلگیر و آنها را وادار به عقب نشینی از بسیاری از مناطق این کوی و فرار به سمت دو شهر «دوما» و «حرستا» کرد که بخش قابل توجهی از گروه های مسلح فعال در منطقه غوطه شرقی دمشق را در خود جای می دهد.
نقشه دمشق و ریف آن/جوبر به رنگ قرمز و عین ترما به آبی در این نقشه مشخص شده اند
در این میان گزارش شده است که گروه جیش الاسلام در روزهای اخیر تلاش کرده است، پس از نفوذ به بزرگراه بین المللی دمشق دایره اطلاعات هوایی ارتش سوریه در دمشق را مورد حمله قرار دهد که با مقابله ارتش سوریه مواجه شده است.
نقشه غوطه شرقی و غوطه غربی دمشق
دمشق: وضعیت مبهم غوطه غربی دمشق
در مقابل اوضاع نسبتا رضایت بخش غوطه شرقی، تحولات در ریف شمال شرقی دمشق به ویژه در محور جنوب غربی همچنان پیچیده نشان می دهد، چراکه گروه های مسلح همچنان بر شهرک «الحجر الاسود» و اردوگاه آوارگان فلسطینی «یرموک» و بخش هایی از «داریا» تسلط دارند.
نقشه دمشق/اردوگاه یرموک به رنگ قرمز و شهرک الحجر الاسود به رنگ آبی در این نقشه مشخص شده است
اما مهمترین تحولات میدانی روزهای اخیر در این منطقه تسلط گروه تروریستی تکفیری النصره بر تپه استراتژیک «الحاره» است که میان القنیطره و ریف درعا قرار دارد.
همچنین باید از پیشروی جبهه النصره به سمت غوطه غربی دمشق با حمایت های لجستیکی ارتش رژیم صهیونیستی یاد کرد و هم اکنون بیم وجود دارد، این پیشروی منتهی به تصرف شهرک های «قطنا» و «خان الشیح» و بزرگراه «السلام» و تپه استراتژیک «الکابوسیه» شود که نقاط مهمی برای تامین امنیت ریف غربی دمشق شمرده می شوند. اگرچه در این میان ارتش سوریه نیز برای مقابله با چنین سناریوهایی خود را آماده می کند.