هر پهپاد متجاوزی را سرنگون می‎‌کنیم

  • ۱۱۴

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: جمهوری اسلامی ایران در موضع خود بسیار مستحکم است و هیچ ابایی از این ندارد که اگر کسی تجاوز کرد آن تجاوز را با استحکام تمام پاسخ دهد و برای اثبات این ادعا نیز عمل می کند.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: جمهوری اسلامی ایران در موضع خود بسیار مستحکم است و هیچ ابایی از این ندارد که اگر کسی تجاوز کرد آن تجاوز را با استحکام تمام پاسخ دهد و برای اثبات این ادعا نیز عمل می کند.

سردار حسین دهقان در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره عملکرد یک ساله وزارت دفاع و مهمترین اقدام شاخص وزارت دفاع در یک سال اخیر اظهار داشت: باید یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و مناسبت روز صنعت دفاعی یاد و خاطره سه شهید وزیر دفاع و هزار شهید وزارت دفاع و هزاران شهید گلگون کفن ایران اسلامی را گرامی بداریم و به خودمان یادآوری کنیم که ما مدیون شهدای بزرگوار هستیم و وعده ای که ما در قبال آن ها داریم را با تمام ظرفیت های خود تلاش کنیم که از آرمان های انقلاب و نظام پاسداری کنیم و در مسیر تحقق آن ها جهاد گونه عمل کنیم و اتکای ما به نیروی لایزال حضرت حق باشد و امید ما به لطف و عنایت حضرت حجت(عج) باشد.
 
وی افزود: اگر یک سال به عقب برگردیم و نگاهی به کارنامه وزارت دفاع کنیم باید بگویم خیلی زود دیر شد به این معنا که زمان خیلی سریع می گذرد و کارها و فعالیت ها بسیار گسترده است و برنامه ها نیز به همین کیفیت است و زمان محدود است.
 
سردار دهقان تصریح کرد: هنر مدیریت این است که بتواند در مراحل بازه های زمانی کوتاه بیشترین استفاده را بکند برای این که این امر محقق شود ما در وزارت دفاع دو هدف کلان را اساسا دنبال کرده ایم و می کنیم و در سایه آن مجموعه اقداماتی را در حوزه های مختلف ماموریتی سامان می دهیم.
 
وزیر دفاع گفت: هدف کلان اول این است که ما باید این را بپذیریم که امروز سطح عمومی دانش، فناوری و توان صنعت دفاعی ما نسبت به سنوات یک یا دو دهه گذشته به شدت افزایش پیدا کرده است.
 
وی افزود: اگر یک روز در صنایع دفاعی اقلام مورد نیاز ما را به ما تحمیل می کردند امروز چنین نیازی را حس نمی کنیم ما باید در سازمان خود تلاشمان بر این باشد که قدرت طراحی و مدیریت خودمان را توسعه دهیم و از سرمایه گذاری های فیزیکی در حوزه هایی که وجود دارد حتما پرهیز کنیم و شرکت ها و بخش خصوصی را در حوزه کارهای خود به کار بگیریم و به آن ها اعتماد و تکیه کنیم و به تقویت آن ها کمک کنیم.
 
سردار دهقان اظهار داشت: اگر امروز ما نیاز به کارخانه یا آزمایشگاه یا هر مرکز تحقیقاتی داشته باشیم این در تمام کشور وجود دارد و این سرمایه ملی تلقی می شود و می توانیم آن را استفاده کنیم.
 
وی افزود: برخی از کارها را انحصارا ما مجبوریم در اختیار خودمان داشته باشیم و جایی است که اطلاعات مربوطه آن به نوعی به امنیت ملی ما ربط پیدا می کند و در آن جا نمی شود سهل انگاری کرد و اجازه داد که برخی از جنبه های کار و ملاحظات آن نادیده گرفته شود.
 
وزیر دفاع تصریح کرد: این بخش اول کلام ماست که بتوانیم تمامی ظرفیت های ملی را چه در بخش عمومی و چه در بخش خصوصی به استخدام بگیریم و آن ها را کمک کنیم که توانشان ارتقا پیدا کند تا ماموریت های ما راحت تر انجام شود.
 
وی گفت: هدف کلان ما این است که با توجه به این که ما در گذشته و در طول زمان تلاشمان این بوده که اتکای خود را به خارج از مرزها کمتر کنیم برای این که این اتفاق بیفتد ما باید عمق ساخت تولید و فناوری خودمان را به گونه ای توسعه دهیم که ما را قادر کند تا از دیگرانی که معمولا به دلیل همین نیازی که می تواند وجود داشته باشد و بخواهند خودشان را بر ما تحمیل کنند بی نیاز باشیم.  
 
وی افزود: در این دو هدف کلان در حوزه های مختلف صنایع دفاعی ما برنامه های خود را سامان داده ایم و هدف اصلی ما این است که بتوانیم سامانه ها و آرایه ها و سیستم های جنگ افزاری مورد نیاز نیروهای مسلح را متناسب با تهدیداتی که نظام می تواند محتملا داشته باشد.
 
وی در پاسخ به این سوال که در جریان مذاکرات هسته ای بین ایران و غرب برخی منابع خبری و دیپلماتیک از درخواست هایشان برای بازدید از پارچین سخن به میان آوردند آیا در حیطه اختیارات آژانس انرژی اتمی بازدید از یک مرکز نظامی هست یا نه و آیا به غیر از متخصصین امر که در این حوزه فعالیت می کنند کسان دیگری اصلا اجازه ورود به پارچین را دارند گفت: با توجه به این که مذاکرات ما با 1+5 به نقاط حساسی رسیده با وجود این که مسئولان ذیربط کاملا تلاش کردند که اطلاعات لازم را در اختیار ملت بزرگ ایران قرار دهند و همه همت جمهوری اسلامی این بوده که به دنیا بفهماند که آن چه غرب در طی سنوات گذشته با بهانه واهی حرکت جمهوری اسلامی ایران به سمت سلاح هسته ای به صورت تحریم های ظالمانه بر کشور ما تحمیل کرده و در قالب قطع نامه ها بوده این مبتنی بر حقیقت و واقعیت نیست.
 
سردار دهقان افزود: جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه به دنبال این که به سمت سلاح هسته ای برود نبوده و به خصوص در این جا فتوای مقام معظم رهبری به صورت قاطع روشن و تمام کننده اعلام شده است.
 
وزیر دفاع اظهار داشت: در این چندین سال گذشته به بهانه همین موضوع اقداماتی انجام شده و اگر بخواهند الان بگویند اتفاقی نیفتاده و چیزی نبوده و براساس اطلاعات غلط و نادرستی که به آن ها رسیده این مجموعه اقدامات را انجام داده اند حیثتی برای آن ها باقی نمی ماند.
 
وی افزود: یکی از مسائلی که امروز باید به آن ملت ما توجه کند این است که آن ها برای خودشان بحث حیثیتی دارند یعنی یک اعتبار جهانی را که براساس آن اقداماتی را انجام داده اند و در قالب سازمان ملل و شورای امنیت بوده امروز نشان داده شده که این ها جز این که در خدمت منافع نظام سلطه باشند کار دیگری نکرده اند.
 
سردار دهقان تصریح کرد: آن چه که درباره پارچین مطرح می شود به اتکای همین اتهام مبنی بر تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای است اگر آن فرض اول را بپذیریم این موضوع را مطرح می کنند.
 
وزیر دفاع گفت: آن چه که الان مطرح است این است که جمهوری اسلامی ایران برای شفاف سازی تحت نظارت آژانس تمامی فعالیت های خود را انجام می دهد و بازرسان آژانس در تمامی مراکز در حوزه هسته ای ایران حضور دارند و گزارشات خود را تهیه می کنند که فعل و انفعالات مختلفی که انجام می شود را گزارش می دهند و به آژانس منتقل می کنند.  
 
سردار دهقان اظهار داشت: فعالیتی که از دید آژانس به دور باشد و یا غیرآشکار باشد جمهوری اسلامی ایران خود به خود انجام نمی دهد.
 
وزیر دفاع افزود: درباره پارچین هم آژانس چندین بار بازدید کرده و در آخرین بار به آن ها گفته شده آن ها هر نقطه ای از پارچین و هر موضوعی که فکر می کنند موضوع سوال آن هاست اعلام کنند و آن را ببینند و بررسی های خود را انجام دهند.
 
وی تصریح کرد: آن ها آمده اند و رفته اند و در پارچین نقاطی را که مورد نظرشان بوده دیده اند و جاهایی که فکر می کردند نمونه برداری کرده اند و هیچ چیزی نیز به دست نیاورده اند حتی در یک مقطعی تمام شده اعلام کردند این موضوع را.
 
سردار دهقان گفت: براساس چه موضوع و چه سند و بهانه ای این بحث را مطرح می کنند همان پاسخی که در مصاحبه گفتم این بود که هیچ دلیلی برای حضور یا ورود آن ها در پارچین ما نمی بینیم واین موضوع تمام شده است و آژانس هم خودش این را می داند که بعضی از معاندین و بدخواهان نظام ما این اطلاعات غلط را به آژانس می دهند و حرکات نامعقولی را براین اساس انجام می دهد که پاسخ این ها کاملا روشن است.  
 
وی افزود: از طرفی در NPT نیامده که مراکز نظامی می توانند موضوع بازرسی آژانس باشند و این موضوع خود به خود منتفی است.
 
 وزیر دفاع در پاسخ به این سوال که درباره این که نیروی هوافضای سپاه از سرنگونی یک پهپاد متجاوز رژیم صهیونیستی در ایران خبر دادند و اهداف این پهپاد متجاوز در آسمان ایران و در نطنز چه بوده اظهار داشت: همین که اطراف نطنز بوده باشد هدف آن روشن است به طور طبیعی همه اسرائیلی ها و هم آمریکایی ها علاقه مندند برای یک هدف برای خودشان تعریف می کنند تا همواره بتوانند بگویند ما می توانیم هر زمانی اراده کردیم در هر جایی هوا و فضای کشور حاضر شوند و برای جاسوسی و اطلاعات گیری و تصویربرداری شنودها و جاسوسی های مخابراتی خود را داشته باشند.
 
وزیر دفاع افزود: این پهپاد اخیر نیز در همین مسیر قابل توزیع است ولی آن ها این معنا که همواره جمهوری اسلامی ایران به صراحت اعلام کرده که هرگونه تجاوزی از طرف هر نیروی بیگانه در هر مقطع زمانی و در هر شرایط زمانی و موقعیت مکانی را به عنوان متجاوز به مرز ما انجام بدهند حتما پاسخ کوبنده و تمام کننده دریافت می کنند.  
 
سردار دهقان گفت: این پیام جدی است که جمهوری اسلامی ایران در موضع خود بسیار مستحکم است و هیچ ابایی از این ندارد که اگر کسی تجاوز کرد آن تجاوز را با استحکام تمام پاسخ دهد و برای اثبات این ادعا نیز عمل می کند و این موضوع نیز در همین مسیر بوده است.  
 
وی درباره آخرین اطلاعات درباره این پهپاد اظهار داشت: همان طور که گفته شده این هواپیمای هدایت پذیر اسرائیلی است که در اینجا آمده و همکاران ما در نیروی هوافضای سپاه آن را مورد هدف قرار داده اند.
 
وزیر دفاع در پاسخ به این سوال که اطلاعات این پهپاد آیا بازبینی خواهد شد که از قطعات باقی مانده آن بوده گفت: طبیعی است که این کار را بکنند و قطعات باقی مانده را حتما مورد مطالعه و تجزیه و تحلیل قرار دهند که ممکن است برخی اطلاعات در کامپیوتر ذخیره کننده اطلاعات آن باشد و آن ها را آشکار خواهند کرد.  
 
سردار دهقان در پاسخ به این سوال که شما یک سال پیش در مجلس برنامه خود را اعلام کردید و اهدافی را تعیین کردید که مرور کرده ایم تهیه و تجهیز امکانات دفاعی در یک سال اخیر چه اقداماتی صورت گرفته اظهارداشت: وزارت دفاع و صنایع دفاعی امروز در قالب شش سازمان صنعتی 31 گروه و حدود 130 صنعت انجام فعالیت می کند.
 
وی افزود: بازده کاری به حوزه فعالیت صنعت دفاعی ما تمامی عرصه های زمین، هوا و دریا را تحت پوشش می گیرد.
 
سردار دهقان گفت: همان طور که در آن برنامه اعلام کردم ما اساسا تمرکز خودمان را بر این قرار دادیم که به سمت توسعه تکنولوژی ها و تولید تجهیزات برویم که می تواند برای ما برتری ساز باشد یا به عبارتی تولید قدرت و اقتدار دفاعی را انجام دهد که ما را به مرز بازدارندگی برساند یا به عبارتی ما در موضع دفاع قادر باشیم هر تهاجمی را پاسخ دهیم و در عین حال توان ما در حدی باشد که هیچ کس به خود اجازه ندهد تا  کشور ما را مورد تهدید قرار دهد.
 
وزیر دفاع تصریح کرد: ما از جنگ استقبال نمی کنیم اما حتما ایستادگی و مقاومت می کنیم و پاسخ تعیین کننده ای را به هر متجاوزی در هر زمینه ای چه زمین باشد و چه هوا خواهیم داد؛ لذا ما طی این مدت مجموعه گستره عظیمی از تحقیقات را در صنایع دفاعی که در دست انجام بوده اولویت بندی کردیم و توان های خودمان را بر مواردی که انجام آن ها منجر به یک وضعیت متفاوت نسبت به قبل شود یا ما را یک پله ارتقا دهد و توان ما را در قبال دشمن افزایش دهد متمرکز کنیم.
 
سردار دهقان افزود:در بحث توسعه تکنولوژی یا تولید محصولات ملت شریف و بزرگوار ما خوب است که بدانند ما امروز به شکل جدی از فناوری هایی که در اختیار دنیای غرب بوده فاصله گرفته ایم و امروز عمده فناوری هایی که مورد استفاده ما در تولید سلاح ها و تجهیزات است متکی بر دستاوردهای بومی است.
 
وی افزود: این یک نوع قابلیت ایجاد می کند که آن ها شناختی که از آنچه که ما در اختیار داریم نداشته باشند که براساس اطلاعاتی که داده می شود آن ها بگویند این سیستم ما با آن سیستم های آن ها تفاوت دارد.  
 
سردار دهقان اظهار داشت: مثلا آن سیستمی که در ارتش آمریکا و اروپا و یا سایرین است با این سیستمی که این طرف این گونه است و می بینند که امکانات ما کپی امکانات آن ها نیست ،شاید ممکن است به لحاظ مفهومی همان باشد اما به لحاظ کارکردی و فناوری هایی که در درون آن قرار دارد متفاوت است،بنابراین ما به این سمت رفته ایم که فناوری هایی را توسعه دهیم که بتواند ما را در موضع برتر قرار دهد.
دهقان تاکید کرد: شعار ما این است که به گونه ای عمل کنیم که هیچ گاه مورد غافلگیری دشمنان قرار نگیریم امروزه ما با دو هدف کلان خود حدود 4900قلم مواد اولیه فلزی و غیرفلزی را تولید کرده ایم.
 
وی اضافه کرد: 9 هزار و 500 عدد از فناوری ما در صنایع دفاعی برای سلاح و جنگ افزار آماده کرده ایم و در همکاری در بخش خصوصی بیش از 4 هزار قلم مواد را بومی کردیم.
 
وی تصریح کرد:در برنامه های صنایع دفاعی مواد انفجاری و سلاح ها سعی کرده ایم که کیفیت کار و قدرت انفجاری آن را بالا ببریم و به سمت هوشمندسازی مهمات حرکت کنیم و دقت اصابت و سرعت روانی را افزایش داده و با هوشمند کردن آن کارایی جنگ افزارها را افزایش دهیم.
 
وی با مورد توجه قرار دادن صنایع دفاعی و امنیتی در دریا گفت: ما در زیر سطح و زیر دریا جز معدود کشورهایی هستیم که توان طراحی و تولید زیردریایی هایی با کارکرد عملیاتی بالا را داریم که می توانند اژدرها را حمل کنند همچنین در حوزه دریانوردی زیردریایی سبک و سنگین را طراحی کرده و به نیروهای دریایی سپاه تحویل داده ایم و حتی می توانیم آن را در سطوح بالاتر تولید کنیم.
 
دهقان تاکید کرد: در روی سطح نیز قادریم ناوشکن هایی را تولید کنیم.
 
وی با بیان این که ما قبلا ناوشکن جماران را طراحی و ارائه کردیم گفت: در حال حاضر ناوشکن "دماوند" کارش به اتمام رسیده و در آینده تحویل خواهیم داد و نسبت به دیگر ناوشکن ها تفاوت هایی دارد هم چنین ناوشکن دماوند در حوزه مخابراتی، تسلیحاتی و ماموریتی بسیار قابل توجه است.
 
دهقان همچنین در بخش دیگری از سخنانش وسایل جنگ افزاری از جمله قایق های تندرو، راکت انداز و توپخانه را مورد توجه قرار داد و گفت: توان تمام عیار در اختیار ماست و بهترین کلاس های تدافعی را طراحی کرده ایم و متناسب با تجهیزات محیطی در بحث سلاح و مهمات فعالیت هایی را خواهیم داشت و هر چه بیشتر فاصله خود را از دشمن زیادتر کنیم سیستم سلاحی ما ایستا شده و بهتر عمل می کند. 
 
دهقان تاکید کرد: اگر در محدوده عملیاتی دشمن نباشیم بهتر می توانیم تاکتیک های خود را نشان دهیم.
 
وی با مورد توجه قراردادن موشک کروز گفت: این موشک تحویل نیروی دریایی نیروهای مسلح شده و موشک" نصر "و "قدیر "در سال آینده رونمایی خواهد شد که بردش دو برابر خواهد بود.
 
دهقان با بیان اینکه در حال حاضر به سمت سیستم های پایه ای رفته ایم گفت: تکنولوژی ما در عرصه موشک قابلیت راهبردی دارد و قادریم که این موشک ها را به هواپیمای جنگنده نیز نصب کنیم و توان آن را افزایش دهیم. 
 
دهقان با بیان این که ما همواره به سمت نوآوری و تکنولوژی در صنایع دفاعی هستیم گفت: موشک ها، هلی کوپترها، پهپادها، توپ های دریایی و راکت اندازهایی را طراحی کرده ایم و برای نیاز فعلی بهسازی می کنیم و در همین راستا از دیگر محصولات ما قایق پرنده است و آن طور که ما می خواهیم هدف مورد نظر را شناسایی و منهدم می کند.
 
وی با مورد توجه قرار دادن بخش هوا و فضا گفت: این حوزه بخشی از بازدارندگی موثر ماست موشک های زمین به زمین ما که سوخت های مایع و جامد دارند جزو اصول مهمی هستند که باید عملیاتی شوند و براساس انباشت تجربه و تمرکزی که داشتیم در یکسال گذشته نتایج خوبی را به دست آورده‌ایم.
 
دهقان اضافه کرد: امروزه در همه رنج های پرتابی موشک های زمین به زمین و سوخت مایع و جامد به سمت پرتاب سکویی رفته ایم و تاکتیکی بودن را در فاصله زمانی کوتاه مد نظر قرار دادیم تا در کمتر از نیم ساعت به هدف مورد نظر پرتاب شود. 
 
وزیر دفاع تاکید کرد: این سیستم ما قابلیت تحرک و روانی سازی داشته و هر چه برد را افزایش دهیم هدف های مورد نظرمان مورد هدف قرار می گیرد و قدرت تهدید کننده ما را بالا می برند. 
 
دهقان با اشاره به سخنان اخیر رئیس جمهوری مبنی براینکه باید دقت اصابت را بالا ببریم گفت:این مبحث از لحاظ تکنیکی و تخصصی جنبه اخلاقی دارد و اگر خطایی در برد داشته باشیم؛ اهداف مورد نظرمان مورد اصابت قرار نمی گیرد و ما هدفی را با هدف خاص نظامی می سنجیم.
 
دهقان هم چنین اظهار داشت: سیستم های پدافندی در سه رنج پرتاب های با برد کوتاه، متوسط و بلند در بهترین وضعیت قرار دارد سهند 1 و صیاد 1 و 2 و در آینده نزدیک صیاد 3 پدافند هوایی ما را در سطوح کوتاه، متوسط و بلند پوشش می‌دهند.
 
دهقان تاکید کرد: انرژی بادی،خورشیدی،باتری حرارتی و لیتیومی در صنایع دفاعی ما مورد توجه قرار گرفته تا منجر به آلودگی محیط زیست نشود و در این راستا به وضعیت خوبی رسیدم و در صحنه الکترونیک ادعا می کنیم در حوزه مخابراتی فناوری های جدیدی را به وجود آوردیم. 
 
دهقان با بیان این که اگر چیزی نداشته باشیم معاملاتی نمی توانیم انجام دهیم گفت: بده بستان ها در تعاملات به وجود می آید و ما همواره به دنبال تامین اهداف ملی خود هستیم و در طی یک سال گذشته در تعاملات خود با کشورهای منطقه و فرامنطقه ای گام های بلندی برداشتیم و این مسیر را تا پایان تکمیل می کنیم.
 
دهقان اضافه کرد: ما با همتایان خود در کشور عراق، جمهوری آذربایجان، تاجیکستان، ارمنستان، عمان تعاملات گسترده‌ای داریم.
 
وی تاکید کرد: در اولین سفر مستقلی که به کشور چین داشتم در همان زمان مذاکرات هسته‌ای انجام می‌شد بود و کشور چین از این سفر بسیار خرسند بود هم چنین درآبان امسال نیز سفری به روسیه خواهم داشت و همه این روابط دال بر این است که اعتبار، استقلال و توانمندی ایران در جایگاه رفیعی قرار دارد و اکثریت کشورها علاقه مند به ارتباط با ایران هستند و آن را اعتبار می دانند.
 
وزیر دفاع در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم حوزه ارتباطی ما با کشورهای آفریقا و آسیای میانه فراهم شود؛ چرا که در فضایی که در حال حاضر به وجود آمده؛ دنیا خواهان برقراری ارتباط با ماست و ما همواره به دنبال ایجاد فضای امنیتی مناسب هستیم تا به سمت توسعه بیشتری برویم.
تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.
hansen_html_code