مطبوعات سعودی: ترس ایران از عربستان، عامل بهبود روابط است!

  • ۱۷۰

در روزهای اخیر، موضوع دعوت وزیر خارجه عربستان سعودی از همتای ایرانی خود و چشم‌انداز بهبود روابط میان دو کشور، به بحثی مهم در چهارچوب تحلیل‌ها و گمانه‌زنی‌های منطقه‌ای تبدیل شده است. در این میان، به نظر می‌رسد با وجود همه ارزیابی‌های مثبت، سعودی‌ها حتی در روند بهبود روابط نیز دست از توهمات خود برداشته و اوضاع را به گونه‌ای دیگر می‌بینند.

در روزهای اخیر، موضوع دعوت وزیر خارجه عربستان سعودی از همتای ایرانی خود و چشم‌انداز بهبود روابط میان دو کشور، به بحثی مهم در چهارچوب تحلیل‌ها و گمانه‌زنی‌های منطقه‌ای تبدیل شده است. در این میان، به نظر می‌رسد با وجود همه ارزیابی‌های مثبت، سعودی‌ها حتی در روند بهبود روابط نیز دست از توهمات خود برداشته و اوضاع را به گونه‌ای دیگر می‌بینند.

به گزارش «تابناک»، در پی اعلام خبر دعوت رسمی سعود‌الفیصل، وزیر خارجه عربستان سعودی از محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، شمار بسیاری از مطبوعات عربستان و دیگر کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، توجه خود را به چشم انداز بهبود روابط دو کشور معطوف کرده و از آنچه «ابتکار» سعودی‌ها در احیای روابط با ایران می‌خوانند، تقدیر کرده‌اند. 

در این میان، برخی مطالب منتشره در این مطبوعات و رسانه‌ها ـ که اتفاقاً در میان مطبوعات دارای وابستگی بیشتر به خاندان سعودی نیز منتشر می‌شود ـ به جای طرفداری از برقراری روابط منطقی و مبتنی بر احترام متقابل میان دو کشور، درصدد القای این‌ هستند که ایران به دلیل «نیاز»‌ یا «ترس» خود در مقابل عربستان، ‌‌با این کشور رابطه برقرار کرده است. 

نمونه‌ای از این مطالب، امروز در روزنامه «عرب نیوز» عربستان منتشر شده که از جمله مطبوعات وابسته به خاندان سعودی به شمار می‌رود. در این مطلب، با اشاره به بخشی از بیانیه منتشره از سوی سعود الفیصل در دعوت از طرف ایرانی، ابراز تمایل ایران به برقراری روابط عامل این دعوت عنوان شده و به نقل از وی آمده است: «صحبت‌هایی درباره تمایل به احیای پیوند‌ها میان دو کشور وجود داشته که از سوی مقامات ایرانی، یعنی رئیس جمهور و وزیر خارجه این کشور بیان شده است». 

در ادامه این مطلب، عرب نیوز گفت‌و‌گویی را با یک کار‌شناس سیاسی سعودی انجام داده که در آن، کار‌شناس مذکور ابراز امیدواری کرده، «ایران پیشنهاد عربستان برای تحکیم صلح و ثبات در منطقه را جدی بگیرد». 

این کار‌شناس همچنین مدعی شده، عربستان همواره به دنبال روابط بهتر با ایران بوده است؛ به عبارت دیگر، مسئولیت تیرگی روابط موجود میان دو طرف، ‌‌غیرمستقیم به ایران نسبت داده شده است. 

این کار‌شناس سعودی در ادامه اظهارات خود، با به‌کارگیری لحنی توهین‌آمیز، بخشی از تمایل به بهبود روابط میان ایران و عربستان سعودی را به ترس ایران از عربستان نسبت داده و گفته رزمایش نظامی «سیف عبدالله» (بزرگ‌ترین رزمایش نظامی تاریخ عربستان سعودی) پیام قاطعی ‌به ایران فرستاده است. 

گفتنی است، در این ‌مانور نظامی ‌که ماه گذشته برگزار شد، همه نیروهای دریایی، زمینی و هوایی عربستان سعودی به علاوه نیروهای گارد ملی و داخلی این کشور و نیز مقامات برخی دیگر از کشورهای منطقه، به ویژه پادشاه بحرین نیز حضور داشتند. 

به هر حال، آن گونه که از این مطلب و همچنین برخی ‌مطالب منتشره دیگر در مطبوعات کشور عربستان و متحدان منطقه‌ایش برمی‌آید، سعودی‌ها تلاش دارند بر ناکامی‌های اخیر منطقه‌ای خود و سعی برای برون رفت از بحران در منطقه به واسطه احیای روابط با ایران سرپوش گذاشته و موضوع بهبود روابط تهران ـ ریاض را به احساس اضطرار ایران در این زمینه نسبت دهند؛ موضوعی که ‌بی‌گمان باید در هر گونه ابتکار برای بهبود روابط دو طرف، مورد توجه مقامات ایرانی قرار داشته و پاسخ مناسبی به آن داده شود.

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.
hansen_html_code