چرا هاشمی و سیدحسن به مقصد نرسیدند؟

  • ۲۱۸

روز گذشته فضای رسانه‌های حامی دولت، تحت تاثیر لغو سفر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به اصفهان که قرار بود روز 12 خرداد به منظور سخنرانی در مراسم سالگرد آیت‌الله طاهری انجام شود، قرار گرفت.

چرا هاشمی و سیدحسن به مقصد نرسیدند؟

مسأله بحران‌نمایی درباره «سفر، همایش و سوال» به یکی از سوژه‌های رسانه‌های حامی دولت تبدیل شده که داستان «هر 9 روز یک بحران» دولت اصلاحات را تداعی می‌کند، موضوعی که سایت دولتی انتخاب درباره آن نوشت «اگر نظریه 9 روز یک بحران دولت اصلاحات را بپذیریم - که حقیقتاً بخش زیادی از آن عین واقعیت بود - سؤال اساسی‌تر اینجاست که عوامل این بحران‌زایی چه کسانی بودند»؟!

«از مجموعه اقدامات (مخالفان دولت) می‌توان پی برد که یک هسته یا کمیته‌ای در حال سازماندهی و اجرای برنامه‌هایی برای بحران‌سازی علیه دولت است»؛ این بخشی از پاسخ‌های علی شکوری‌راد یک نماینده مجلس ششمی به خبرنگار روزنامه اعتماد است که از او درباره منتقدان دولت سوال کرده است.

روز گذشته فضای رسانه‌های حامی دولت، تحت تاثیر لغو سفر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به اصفهان که قرار بود  روز 12 خرداد به منظور سخنرانی در مراسم سالگرد آیت‌الله طاهری انجام شود، قرار گرفت.

*استانداری همکاری نکرد یا خود آیت‌الله نپذیرفت؟

این رسانه‌ها لغو شدن این سفر را اقدامی در راستای بحران‌سازی منتقدان عنوان کردند. روزنامه آفتاب‌‌ یزد در همین زمینه در گزارشی با تیتر «سخنرانی آیت‌الله هاشمی هم لغو شد» نوشت «این سفر در حالی لغو شده است که تاکنون هیچ خبری درباره فشار علنی گروه‌های تندرو در مخالفت با این سفر منتشر نشده است. یکی از اعضای کمیته برگزاری این مراسم گفته هاشمی رفسنجانی به دلیل کدورت از سرباز زدن استاندار و مقامات استان برای دعوت از وی حضور خود را در این مراسم منتفی اعلام کرد.»

این روزنامه در این گزارش تصریح کرد: « «اخیراً گزارش‌هایی که از موضع‌گیری‌های سیاسی مقامات استان اصفهان به گوش می‌رسد حکایت از غلبه طیف‌های تندرو در مدیریت این استان و علیرغم تغییر دولت دارند زیرا هفته گذشته نیز یک عضو رسمی جبهه پایداری به عنوان مدیر کل ارشاد اصفهان منصوب شد و بر اساس برخی ارزیابی‌ها هم اکنون حداقل 17 عضو جبهه پایداری در مسئولیت‌های عالی استان اصفهان قرار دارند.»

مقصر دانستن استانداری اصفهان در لغو سفر هاشمی در حالی بود که روزنامه اعتماد در گفت‌و‌گو با قدرت‌الله علیخانی مشاور آیت‌الله هاشمی رفسنجانی از لغو این سفر بنابر «درخواست شخص آیت‌الله» خبر داد.

مشاور هاشمی رفسنجانی همچنین تاکید کرد: « اصلاً بحث استاندار در میان نبود. تاریخی که برای سفر آیت الله هاشمی رفسنجانی به اصفهان در دعوتنامه قید شده بود تاریخ 12 خرداد بود اما حاج آقا اعلام کردند تاریخ در نظر گرفته شده نزدیک سالگرد ارتحال حضرت امام است و تمایل دارند این ایام را در تهران باشند.»

پس از این اظهارات درباره نقش جبهه پایداری در لغو سفر هاشمی به اصفهان، حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی دبیرکل جبهه پایداری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، در این باره اظهار داشت: مثل اینکه این به یک قاعده تبدیل شده که هرکس با آنها مخالفت کند، بگویند عضو جبهه پایداری است اما وقتی با آنها مصاحبه می‌کنند مشخص می‌شود که این افراد عضو پایداری نیستند؛ لذا این جریان و رسانه‌ها در این پازل مانده‌اند.

آقاتهرانی با بیان اینکه اگر در بحث مذاکرات هسته‌ای هم مشکلی ایجاد شود برخی آن را کار پایداری می‌دانند، افزود: برخی واقعاً به آقایان نقد دارند اما آنها فقط شعار لزوم نقدپذیری و نقد کردن را می‌دهند.

دبیرکل جبهه پایداری تاکید کرد: برخی بیکار هستند و می‌خواهند ما را هم به بیکاری بکشند اما ما خود را به این مباحث مبتلا نکرده‌ایم.

آقاتهرانی درباره اینکه چرا حامیان دولت همواره منتقدان را به عنوان عضو پایداری معرفی می‌کنند، خاطرنشان کرد: ما هم نمی‌دانیم این چه سیاستی است که اینقدر منفعلانه پیش می‌رود و در حالی که مقام معظم رهبری بر مدیریت جهادی تأکید دارند، برخی با فضاسازی فقط می‌خواهند مخالفان را از صحنه بیرون کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس با طرح این پرسش که تا چه زمانی قرار است از اقدامات دولت قبل انتقاد و دشمن فرضی درست شود، گفت: ‌این امر باعث مشغول کردن خود و دیگران می‌شود و از سوی هرکس انجام شود اشتباه است.

* هیاهوی رسانه‌ها پس از لغو سفر سیدحسن خمینی به خاطر هیچ!

اما هفته گذشته نیز برخی رسانه‌ها به بررسی دلایل لغو سفر سیدحسن خمینی به بروجرد به منظور شرکت در همایش ملی تبیین شخصیت علمی امام خمینی (ره) سرگرم بودند، تا جایی که رسانه‌های حامی دولت از جمله انتخاب و تدبیر با انتشار اخباری فرماندار بروجرد و استاندار لرستان را مقصر اصلی لغو این سخنرانی معرفی کرده و در این باره نوشتند پس از آنکه برخی جریان‌های افراطی بدون هیچ‌گونه تجمع و بیانیه و تنها با ارسال چند پیغام خصوصی به فرماندار بروجرد، مانع سخنرانی نوه امام (ره) در همایش تبیین جایگاه علمی امام خمینی(ره) در شهرستان بروجرد شدند، رئیس‌جمهور ضمن آنکه خواستار عزل فرماندار این شهر شده، دستور پیگیری دقیق این ماجرای تاسف‌بار را صادر کرد و شنیده شد استاندار لرستان هم به دلیل برخی «قصور» و «تقصیرها»، به شدت توبیخ شده است.

نکته‌ای که هرچند با تکذیب وزارت کشور همراه بود و حسینعلی امیری قائم‌مقام وزیر کشور و سخنگوی این وزارتخانه  درباره عزل فرماندار بروجرد به فارس گفت: این موضوع در حال بررسی است و از وزارت کشور یک بازرس به محل فرستاده شده تا موضوع را بررسی کند، از این رو گزارش هنوز نهایی نشده و احتمالاً تا روز دوشنبه نهایی خواهد شد.

هرچند در این زمینه اعلام شد شورای تامین استان لرستان برای لغو همایش و سفر حجت‌الاسلام حسن خمینی به بروجرد مصوبه‌ای نداشته و تجمع اعتراض‌آمیز ادعایی هم برگزار نشده است.

البته پس از این فضاسازی‌های گسترده درباره عزل فرماندار و استاندار و متهم کردن منتقدان به عبور از خط امام، بازهم مشخص شد سفر سید سن خمینی به لرستان بنابر تمایل شخصی نوه امام (ره) برگزار نشده است.

در همین زمینه بهرام بیرانوند نماینده مردم بروجرد در مجلس روز گذشته درباره علت لغو این سفر به خبرگزاری رسمی دولت (ایرنا) توضیح داد: استاندار لرستان و فرماندار بروجرد چند روز پیش از برگزاری این نشست، با نوه امام (ره) دیداری داشتند و ملاحظات تخصصی را به وی منعکس کردند و سپس با نظر و صلاحدید حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی این سفر لغو شد.

بیرانوند همچنین گفت: بنا به ملاحظات تخصصی، سفر سیدحسن خمینی حداقل پنج روز قبل از برگزاری همایش ملی تبیین شخصیت علمی امام خمینی (ره) لغو شد و در نتیجه آنچه که گفته می‌شود بر مبنای واقعیت نیست؛ اما برخی گروه‌ها بدون رعایت شان و جایگاه نوه حضرت امام(ره) به دنبال بهره‌برداری جناحی از این موضوع هستند، این خبرسازی‌ها جفایی بزرگ به نوه بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ایران است.

نماینده مردم بروجرد در مجلس نهم همچنین در پاسخ به این سوال که آیا خبرها درباره عزل فرماندار بروجرد یا توبیخ استاندار لرستان صحت دارد، گفت: این اخبار کاملا بی‌اساس است.

* انتقاد کوثری از تلاش حامیان دولت برای مشکل‌سازی

در همین زمینه اسماعیل کوثری نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز با اشاره به رویکرد رسانه‌های حامی دولت به فارس گفت: در خصوص سفر سید حسن خمینی به بروجرد اصلاً اینطور نبوده که گفته شد چرا که سفری انجام نشده بود از این رو باید گفت خود اصلاح‌طلبان به دنبال این بودند،‌ کاری کنند که این مساله را به شکلی اجرا کنند که مشکل‌ساز باشد و تصمیم گرفتند به شکل دیگری عمل شود.

کوثری افزود: در واقع آنها می‌خواهند وانمود کنند که اصولگرایان و جریان حزب‌اللهی از این موضوع جلوگیری کرده است در حالی که خودشان عامل اصلی این مساله بودند.

بر اساس این گزارش به نظر می‌رسد مسأله بحران‌نمایی به یکی از سوژه‌ها و سرگرمی‌های دوست داشتنی برای حامیان دولت و رسانه‌های نزدیک به آن تبدیل شده است و این مسأله یادآور داستان هر 9 روز یک بحران در دولت اصلاحات است؛ موضوعی که سایت دولتی انتخاب نیز پس از اظهارات عجیب یونسی درباره آن نوشت «اگر نظریه «9 روز یک بحران» دولت اصلاحات را بپذیریم - که حقیقتاً بخش زیادی از آن عین واقعیت بود - سوال اساسی‌تر اینجاست که عوامل این بحران‌زایی چه کسانی بودند»؟!
منبع: فارس
تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.
hansen_html_code